Гледай онлайн Честно казано с Люба Кулезич 04.03.2017 еп. 1 BiT

Честни и откровени разговори, без страх от неудобни въпроси и произлезлите от тях последствия, с уповаване единствено на обективни факти и морал. Това обещава журналистката Люба Кулезич, която се завръща на телевизионен екран. Предаването „Честно казано с Люба Кулезич” стартира на 4 март в 9:00 часа сутринта в ефира на телевизия Би Ай Ти (BiT).

Ден след Освобождението, амбицията на екипа му е да освободи българския зрител от наситената с интереси и сервилност българска медийна среда, довела страната ни до последните места по свобода на словото в международните класации.

„Би трябвало да се подразбира, че медиите и журналистите трябва да говорят честно, да разчитат на факти, но дефицитът в това отношение е голям. Заедно с екипа на предаването, който вече е препатил от трансфери от телевизия в телевизия, искаме да дадем пример не само за честно говорене, но и за историите на тези хора, които са изолирани от сегашната медийна действителност. Да дадем възможност за реален дебат по важни теми, а не неговата имитация”, разказа пред Фрог Кулезич.

Макар вече да е ставала жертва на медиен натиск при предишни свои предавания, тя остава оптимист.

„Вярвам, че като млада и независима медия, Би Ай Ти (BiT) създава среда, която дава възможност за честна журналистика. Многобройната й зрителска аудитория в чужбина сама по себе си е мрежа, която гарантира устойчивост срещу такъв натиск”, обясни Кулезич.

Сред първите гости на предаването й ще бъдат ген. Димитър Шивиков, който ще разкаже превърнал ли се е в мишена, как е изпаднал от листите на БСП и дали това се е случило по същата схема, по която е подсъдим.

Казусът „КТБ” и развоят на този криминален сюжет ще обсъждат съпредседателят на „Ние, Гражданите” Вера Ахундова и собственикът на Фрог нюз Огнян Стефанов.

Две от най-острите пера на политическата кампания – Ивайло „Нойзи” Цветков от „Нова република” и Александър Симов от БСП ще могат да премерят сили на терена на словото и ще разкажат дали то ще им е достатъчно в политическата кариера.

Завърналият се директор на болница „Свети Иван Рилски” д-р Дечо Дечев пък ще разкрие имунизиран ли е срещу манипулации.

В първото предаване ще бъде представена и темата с поредния епизод за войната за гроба на Апостола на свободата – Васил Левски с всичките версии около него, хипотези и доказателства, както и как това се отразява на родовата ни памет.

Гледай видео запис от предаването онлайн

По инфо на Фрог нюз