Гледай онлайн В сянката на Тюдорите – всички епизоди, сериал по БНТ

Короната между религията и наследството на кралството и богатството. Хроника за възхода на Томас Кромуел – от син на беден ковач до първи министър на Хенри VІІІ и стратег из коридорите на властта в Двореца на Тюдорите.

През 1520г. Англия е на крачка от падението. Ако Кралят умре без мъжки наследник, Кралството ще бъде унищожено от гражданска война. Хенри VІІІ иска да анулира 24-годишния си брак с Катерина Арагонска и да се ожени за Ан Болейн. Папата и Европа възразяват. В критичния момент момент в Двореца влиза Томас Кромуел – чаровен и силен, идеалист и опортюнист, хитър и ненаситен в амбициите. След смъртта на кардинал Улзи Кромуел се вмъква сред кохортата и интригите в двора на Хенри VІІІ и скоро се издига в негов пръв министър и съветник – роля, опасна за Кралството или за Вярата…. Самият Крал е непостоянен – един ден е нежен, на другия – свиреп. Кромуел му помага да смаже опозицията, но каква ще бъде цената на тази победа?

6-сериен телевизионен филм.
Великобритания, 2015г., 50 мин.
Режисьор Питър Космински
В ролите: Марк Райлънс, Деймиън Люис, Клеър Фой, Джонатан Прайс, Бърнард Хил, Наташа Литъл, Джоан Уоли, Ричард Дилейн, Матийо Алмарик и др.

Гледай онлайн

1 еп – Трик с три карти: 1529-а година. На трона е Хенри VІІІ, който търси начин да разтрогне брака си с Катерина Арагонска. Папата отказва, а кардинал Улзи не успява да помогне на своя суверен. Кралят решава да си отмъсти. На служба при кардинала постъпва правникът Томас Кромуел, който се опитва да защити интересите на своя господар. Кромуел е застигнат от трагедия. Треска отнема живота на съпругата му и на двете му дъщерички.

2 еп – Безкрайно обичаният: Крал Хенри изпраща кардиналът в изгнание. Томас Кромуел остава, за да измоли милост от краля, но кардиналът издъхва. Междувременно любимата на краля, Ан Болейн, започва да добива все по-голямо влияние. Кралят става все по-нетърпелив да получи развод с Катерина и да се отдаде на Ан Болейн.

3 еп – Кралица Ан: Ан Болейн постига целта си и е коронована за кралица на Англия, а всичките й опоненти са изгорени на клада, като са им измислени различни обвинения. Тя носи първата рожба на Хенри и е в трепетно очакване на престолонаследника.

4 еп – Дяволската плюнка: Ан Болейн се завръща с новороденото си дете – дъщеря. Кралят е гневен, но кралицата забременява втори път. За жалост губи детето. Под влиянието на Ан, той заповядва да бъдат екзекутирани още нейни врагове, сред които е и Томас Мор.

5 еп – Гарвани: Кромуел планира пътуването на краля да включи посещение в семейния дом на Джейн Сиймор – „Улф Хол”. Джейн обещава да бъде благосклонна към краля. След поредното помятане, Ан губи доверието на Хенри. Кромуел получава задача да отърве краля от втората му съпруга.

6 еп – Повелителят на привиденията: Кромуел изпълнява заръката на краля си и организира процес срещу Ан Болейн. Тя е екзекутирана. Хенри е свободен за третата си съпруга – Джейн Сиймор.

 
По темата: , ,