Гледай TCM на Свети Валентин: ще се влюбиш отново!

„Да те обичам е лесно, защото си хубава” – TCM ще ви накара да се влюбите през февруари!

Денят на влюбените наближава и ТСМ е приготвил за вас цял уикенд с филми, посветени на любовта! Историите обаче не представят обикновена любов – гледайте по ТСМ забранената връзка в  Цветът на любовта и семейната драма в Ангели и насекоми.

Уикенд, посветен на любовта

Петък 12 февруари

22:00

Цветът на любовта
Zebrahead (1992)
Събота 13 февруари

22:00

Ангели и насекоми
Angels & Insects (1996)
Неделя 14 февруари

22:00

Съществува само любовта
Love Is All There Is (1996)

Цветът на любовта (Zebrahead)

Филмът Цветът на любовта (Zebrahead), излязъл през 1992, е режисиран от Антъни Дрейзън и е с участието на Н’Буше Райт и Майкъл Рапапорт в първата му филмова роля. Действието се развива в Детройт, Мичиган и представя романтичната връзка между младеж и чернокожо момиче и напрежението, което тя предизвиква. Във филма участват още Кевин Коригън, Рей Шарки, Луи Бендлър.

Саундтракът на филма, излязъл на 13 октомри 1992, съдържа дебютния сингъл на рапъра Нас (Nas) – „Halftime“.

Ангели и насекоми (Angels & Insects)

Ангели и насекоми (Angels & Insects) е драма от 1995 с режисьор Филип Хаас. Сценарият е на Филип и Белинда Хаас по книгата на А. С. Байът Морфо Еугения.

Уилиям Адамсън (Марк Райлънс) е беден естествознател, който се завръща във викторианска Англия след като е прекарал години в изучаването на животни и насекоми по долината на Амазонка. В резултат на корабокрушение Уилиям е загубил всичко, което притежава. В Англия той се сприятелява със сър Харълд Алабастър (Джереми Кемп) – любител ботанист и изследовател на насекоми. Сър Харълд наема Уилиям като учител на по-малките деца в семейството. В ролята си на преподавател Уилиям се запознава с гувернантката на децата Мати (Кристин Скот Томас) и не всичко върви по план, когато любовта се появява на сцената.