Гледай „Футболист на годината 2009” – пряко по БНТ на 14 януари

Имате възможност да гласувате за победители в две от категориите

Българската национална телевизия ще излъчи пряко церемонията по награждаването на „Футболист на годината” по БНТ1 на 14 януари от 19.00 ч. БНТ САТ ще предаде церемонията на запис на 14 януари от 22.25 ч.

Водещи ще бъдат журналистите на националната медия Никола Ибришимов и Елеонора Гигова. Събитието ще се проведе  в зала 2 на НДК – с 220 места,превърната от БНТ в модерно студио и ще се заснеме със 7 камери. Режисьори на церемонията са Григор Николов, Йоанна Капанова и Христина Драганова.Отговорен оператор на продукцията е Цветан Недков – шеф на операторското звено към БНТ.

„Специално за събитието БНТ разработи видео шапка с уникален знак, създадена от графичния дизайнер Петко Якимов, а оригиналната музика към нея е дело на Петър Петков-Гетомен“ – обясни Методи Манченко, главен редактор на редакция „Спорт”.

В церемонията ще вземе участие „Камино бенд” с ръководител Пейо Филипов, а изпълнителите, които ще забавляват гостите в залата и зрителите са младите таланти Красимира Иванова и Стефан Илчев.

Зрителите на БНТ ще определят победителя в една от трите нови категории в церемонията – за най-красив гол. Другите са: за феърплей, определяна от слушателите на БНР, и за развитие на футболната игра у нас.

Аудиторията на БНТ гласува, като изпраща електронно писмо с името на своя фаворит на sport@bnt.bg в срок до вторник 12 януари. Номинирани са трите от попаденията на българските отбори в тазгодишното издание на Лига Европа (Спас Делев – Динамо Москва, Христо Йовов – Лацио, Тодор Янчев – Базел).

Наградата за най-красив гол, която носи името на Христо Стоичков, ще бъде връчена от носителя на златната обувка за 1969 година Петър Жеков, който ще бъде асистиран от Венцислав Рангелов – старши треньор на националния отбор на МВР.

„Приех тази награда да бъде на мое име с радост и благодаря на организаторите. Поздравлявам победителя в тази категория и неговите подгласници, защото красивите голове са причината футболът да бъде най-обичаната игра на нашето време“ – заяви Христо  Стоичков специално за БНТ.

 
По темата: , , ,