Година по-късно, Глен Милър Оркестра ще се завърне в България!

Оркестърът на Глен Милър отново у нас с два концерта!

След един тотално разпродаден концерт, преминал с огромен успех, няколко биса и неспирни овации от страна на публиката в края на миналата година, кралете на суинга Глен Милър Оркестра ще дойдат отново у нас през декември!

Този път концертите ще бъдат цели два – оркестърът ще гостува за първи път във Варна на 15 декември в Дворец на културата и спорта, а в София ще бъде на 16 декември в зала 1 на НДК, в рамките на тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал.

Ще чуем една първокласна ретроспекция на най-добрите композиции, представителни за характерния Глен Милър стил – една своеобразна история на суинга от 1940 г. до 70-те и 80-те на миналия век.

Бендът отново ще бъде под вещото ръководство на Уил Салдън, назначен през 1990 г. официално за бендлидер на формацията.

Уил Салдън прегръща магическата формула на маестро Глен Милър: „Всеки бендлидер или аранжор мечтае за новаторски звук, който не може да бъде сгрешен и който се разпознава още с първите акорди.“ Уил Салдън взема присърце това гениално хрумване, когато създава своя инструментален състав. В случая разпознаваемият звук е базиран на два алт саксофона, два тенор саксофона и кларинет.

Билети за двата концерта – на 15 декември във Варна и на 16 декември в София вече могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim на цени между 30 и 60 лв и ВИП места между 80 и 100 лв.

Glenn Miller orchestra in Sofia 22/12/09

 
По темата: