„Голямото“ празнуване на 24 май с „Малкото голямо четене“ по БНТ!

„Денят започва” с празнична програма по случай 24-ти май

На 24 май в Деня на славянската писменост и култура, от 08:00 до 12:00 ч. екипът на сутрешния блок „Денят започва” е подготвил специална празнична програма за зрителите на БНТ.

Тя е озаглавенаОт А до Я”, а нейни водещи ще бъдат Аделина Радева, Евгения Марчева, Александра Гюзелева и Георги Любенов. Последният се завърна в БНТ само преди дни и вече виждаме, че успешно се интегрира в разновидни предавания.

В студиото за доброто образование ще разказват млади учители, за това  как се прави красива наука ще показват успелите учени, а за образите без думи ще говорят карикатуристите.

В навечерието на празника сутрешният блок стартира фотоконкурс. За да участват в него зрителите трябва да снимат своя фоторазказ ”Аз съм това, което чета” и да изпратят снимките на fotorazkaz@bnt.bg или на страницата на предаването във facebook. Най-добрите от тях ще бъдат показани по време празничното издание на „Денят започва”.

Само на 24-ти май, между 8:00ч. и 12:00ч. всички, които пожелаят могат да седнат и на стола от предаването „Малкото голямо четене”.Той ще се намира пред Народния театър „Иван Вазов”.Екипът очаква да дойдете с любимите си книги, защото ние сме това , което четем!!!

Запис от предаването можете да откриете тук.