Горан Брегович изнесе незабравим концерт в Ямбол на 5 юни


Концерт на Горан Брегович в Ямбол – 5 юни 2009 г.

След Москва и преди тримесечно турне в Северна Америка, Горан Брегович и „Оркестър за сватби и погребения” се отбиха в Ямбол и изнесоха невиждан досега в града концерт.

Над два часа и половина препълненият площад пя и танцува заедно с изпълнителите. В програмата имаше и изключителна примиера на песни от неиздадената втора част на Алкохол – Шампанско.

Специално за концерта организирано пристигнаха фенове освен от цяла България и от Турция, Румъния и Гърция.

Перфектната организация от страна на Авангард Концерт и Община Ямбол допринесе всичко да мине плавно и спокойно, а хората да се чувстват весело и леко и да се забавляват необезпокоявани и така се получи истинска фестивална атмосфера.

При строги мерки за безопасност концерта премина без инциденти.

Концертът беше по повод Денят на град Ямбол, в рамките на „Фестивал на духовата музика”, който се провежда за втора поредна година и има амбиция да стане ежегоден световен музикален фестивал.

„Градът е чист, има страхотни алеи с дебела сянка, въздуха е превъзходен. Гражданите на града са много възпитани, внимателни и мили хора. Очарован съм” сподели Брегович. Той остана в Ямбол два дена, които използва за почивка и разходки из града.

Снимка: Авангард Концерт

 
По темата: