„Гордата Аси“ срещу „Мелодия на сърцето“ и „Малки жени“

Най-вълнуващите истории в битка за първото място в кампанията „Фамилията решава”

„Гордата Аси”, „Мелодия на сърцето” и „Малки жени” застават една срещу друга

Кои са най-вълнуващите истории в турските сериали? Този въпрос ще зададе Диема Фемили и кампанията „Фамилията решава” следващата седмица, когато зрителите ще гласуват за най-добрите и увлекателни сюжети.

Номинирани в категорията са едни от най-популярните заглавия от южната ни съседка – „Гордата Аси”, „Мелодия на сърцето” и „Малки жени”. Любопитното е, че всяка една поредица крие нещо интересно около своята история. Така например, „Гордата Аси” е един от първите сериали, разказващи за сблъсъка между консервативните нрави и жестоките традиции в източните райони и съвременното общество в останалата част на Турция. Друга любопитна подробност е, че сериалът е посветен на бащата на продуцентката Томрис Джиритлиоглу. „Мелодия на сърцето” пък е една от първите осъвременени адаптации на известни турски романи – поредицата е по мотиви на написания през 1925 година  роман „От устните до сърцето“. Отново по роман, но този път американски, е създаден и другият номиниран сериал „Малки жени”. Той е по мотиви на романа на американската писателка  Луиза Мей Олкът, като действието е пренесено изцяло в съвременна Турция. Поредицата толкова се харесва на турската публика, че продължава цели три сезона и носи огромна популярност на главните героини.

Изключителна слава носят и „Гордата Аси” и „Мелодия на сърцето” на своите лица. Туба Бююкюстюн става известна не само в Турция, но и в Близкия изток. Макар да не е професионална актриса и да започва кариерата си от рекламни филмчета, докато следва в художествената академия, днес тя е една от най-скъпоплатените турски актриси. Близка е историята и на Бурак Хаккъ от „Мелодия на сърцето” – преди телевизионната си кариера, той е бил професионален модел и манекен. Сериалът дава тласък и на другото лице от сериала – арфистката Аслъ Тандоган, изиграла ролята на Ламия.

Коя история зрителите ще определят като най-вълнуваща, ще разберем следващата седмица, когато от понеделник до петък (25 – 29 ноември) феновете на турските саги ще могат да гласуват на Facebook страницата на канала facebook.com/diemafamily.

 
По темата: