Горко ни на страната и ГЕРБ, ако слушаме гостите на Коритаров!

Евгени Кънев: Задава се по-страшен цикъл на кризата

„Иван Костов е експерт, но този път не е прав в опасенията си”, заяви докторът по икономика в „Свободна зона” по ТВ+

„Продължаваме да сме в рецесия, а периодът на депресия ще бъде дълъг. Задава се втори, още по-страшен цикъл на кризата”, това заяви в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ докторът по икономика Евгени Кънев. Той обясни пред зрителите на предаването, че резултатите на България, в икономическо отношение, са функция на случващото се в държавите с по-развити икономики.

Кънев коментира и опасенията на Костов, че Дянков няма да се справи с икономическата ситуация в страната през есента. Според лидера на ДСБ икономиката на страната не просто е заспала, а „подобно на мечка се прибира в бърлогата си, свивайки се в сянката на сивата икономика“.

Докторът по икономика подчерта, че уважава Иван Костов като експерт, но твърденията му противоречали на данните на НСИ, които показвали данни за оживление.

Евгени Кънев обясни в ефира на ТВ+, че предстоящата депресия, в икономическо отношение, в страната ще бъде много дълга, като образно я описа като „една година плюс, една година минус”.

Сложната ситуация допълнително щяла да се утежни поради факта, че в правителството на ГЕРБ нямало интелектуален и организационен материал.

Кънев заяви, че България трябва да продължи да разчита на резервите, които има и визира фискалния резерв, заема от МВФ и еврооблигациите.

„Според мен правителството би предпочело еврооблигациите. Ако вземем заем от МВФ ще се вдигнат данъците и затова ГЕРБ няма да вземе заем от там, защото това е единственият символ, че са десни“, каза той.

По отношение на сегашното управление говори и другият гост на Георги Коритаров – проф. Людмил Георгиев.

„Не си спомням такъв култ към личността на Тодор Живков“, заяви той в ефира на „Свободна зона”.

„Поради начина на управление в страната по едно време се чувствах като преди 10 ноември 1989 година“, допълни още Георгиев. Той увери зрителите на ТВ+, че към момента най-много се интересува хората в България да се събудят и да видят за какво управление ставало дума.