Група „Атлас“ – „Така се събужда денят“ – мелодичен хит + ВИДЕО!

Атлас показаха новото си 3D видео “Така се събужда денят

На 3 юни в столичния Sofia live club се проведе дългоочакваната промоция на първия български 3D клип

Промоцията беше открита от близката приятелка на групата Деси Тенекеджиева. Тя не пропусна да се пошегува с гостите, като прочете актуалните политически заглавия от пресата, които е намерила в търсене на информация за новия клип на Атлас.

Деси сподели, че певецът на групата Веско е един от любимите й български вокали и призова журналистите да подкрепят българската музика. Гости на промоцията бяха още музикантите Момчил Колев (познат от дуета Дони и Момчил) и Искрен Пецов.

След краткото представяне всички сложиха специални 3D очила, за да гледат за пръв път 3D видеото към „Така се събужда денят„. Клипът е дело на режисьора Андрей Хадживасилев и неговия екип от „Revive Vision“. Фон на видеото стават известната Белоградчишка крепост и Белоградчишките скали. Във видеото момчетата от Атлас са облечени в дрехи на Andrews Fashion. Снимките към “Така се събужда денят” са осъществени със специалното съдействие на Община Белоградчик  и подкрепата на ТТЛ и  рекламна агенция  „ЕДИТ”.

Триизмерното видео беше заснето с две двойки камери (по една за всяко око) сред красивите природни пейзажи на град Белоградчик. Клипът ще може да се гледа в 3D при домашни условия на нормален екран/телевизор. Единственото нужно за стерео ефекта са анаглифни очила (червени за лявото око и сини за дясното). Съвсем скоро видеото ще е достъпно на DVD в комплект с очила.

Ето какво сподели режисьорът Андрей Хадживасилев (www.hadjivasilev.com) по повод премиерата: „За целия ни екип 3D-то беше голямо предизвикателство и много интересен експеримент, тъй като у нас досега такъв музикален клип не беше правен. За мен като режисьор беше удоволствие, че имах честта да работя с група Атлас и заедно да поднесем нещо наистина новаторско на хората в България. Разбира се, освен 3D-то имаме и класическа телевизионна версия в 2D, която е не по-малко красива и живописна.“

На промоцията, Атлас изсвириха на живо актуалното си парче, както и хитовете „Есенни цветя“ и „Капка от любов“.

Групата обяви на търг картината на вокала Веско, рисувана по време на снимките на клипа. Парите, спечелени от продажбата, ще бъдат дарени за лечението на Мирослав Мутафчиев от Мери Бойс Бенд, който е болен от левкемия. Съпругата му и вокалистка на бандата присъстваше лично на промоцията. Тя благодари на Атлас за жеста и каза, че съпругът й съвсем наскоро се е завърнал в България след тежък курс химиотерапия. Резултатите от търга ще бъдат обявени до няколко дни.

Всеки може да помогне на Миро, като изпрати SMS с текст DMS MIRO на номер 17 777 (цена 1.20 с ДДС) или дарите чрез банков превод:

Мария Илиева Мутафчиева
Първа инвестиционна банка
клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7
BGN IBAN: BG24FINV91501004419465
EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

На снимката: Веско с Мери и Деси Тенекеджиева