Група Фантазия – „Евала“ – видео хит от Фен ТВ

Група Фантазия вече са в семейството на Diapason Records

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qW1a7QXh63A

Група Фантазия са новото попълнение в каталога на Diapason Records. От 12 февруари актуалното видео на талантливите музиканти „Евала“ се върти в ефира на ФЕН ТВ.

Формацията, създадена преди 5 години от Силвестър Матеев, бързо набира популярност и се превръща в една от най-търсените у нас и в чужбина. Отличава се с уникален стил, съчетаващ различни музикални жанрове.

„Евала“ е най-новото парче на група Фантазия. То е по музика на фронтмена Силвестър Матеев, а  текстът е дело на вокалиста Monkey. Режисурата на клипа също е дело на Силвестър, а заснемането и монтажа – на AstroFX.

***

ГРУПА ФАНТАЗИЯ

Създателят на група Фантазия (Fantasy) – Силвестър Матеев е роден в семейство на музиканти. От малък се изявява с родителите си на различни сцени. Силвестър пее много добре, но също така е и прекрасен инструменталист – свири на кавал и барабани. Съвсем млад, той натрупва богат опит и не се страхува да експериментира с различни жанрове. Изпълнява попфолк, фолклор, джаз…

През 2010 година решава да създаде своя формация, като запазва името на оркестъра на баща си – Фантазия. Той обаче нарича своята „група“, защото смята, че това е много по-близо до младежката аудитория. Самите музиканти казват, че стилът им не може да бъде определен с една дума – той включва попфолк, r’n’b, рок, фюжън и джаз елементи, но основата е българският и балканският фолклор.

Група Фантазия има множество покани за гостувания в различни точки България и всички държави в Европа. Формацията участва и в много международни фестивали. Един от най-запомнящите се моменти в биографията наFantasy по време на фолклорния фестивал в Киев, където впечатляват с изпълнението си всички присъстващи и дори световноизвестните Gipsy Kings. През годините група Фантазия са се изявявали на една сцена с едни от най-популярните изпълнители и музиканти на Балканите – Теодосий Спасов, Иво Папазов, Василис Карас, Тони Стораро, Софи Маринова, Хюсну Сенлендириджи, Сали Окка и много други.

През 2015 група Фантазия стават част от Diapason Records.

 

СЪСТАВ

вокали: Силвестър Матеев, Алеко Филипов – Monkey, Евелин Матеева

клавир: Делчо Петров

китара: Ивайло Димитров

бас: Ангел Ламбов

кларинет: Димитър Василев

перкусии:Алдин Данчев

барабани: Емил Матеев

 
По темата: