Гуруто EKLIPS идва за финала на Бийтбокс битка 2010 в София!


EKLIPS с лудо шоу на 1 октомври в София

BEATBOX BATTLE 2010 пред Паметника на Съветската армия

Френското чудо на бийтбокса EKLIPS идва с ново шоу на 1 октомври 2010 г. в София за Големия финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE 2010.

Това ще е третото гостуване на французина у нас, но за първи път той ще се появи на голямата сцена в едно неочаквано лудо шоу с DJ Nelson. Подготвеното от тях The Crazy Show e специална серия от гигове – смес от бийтбоксинг и диджейинг. Големият финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE 2010 ще се състои на 1 октомври 2010 г. пред Паметника на съветската армия от 18.00 ч.

66 бийтбоксъри се записаха за участие в единствения на Балканите национален турнир по бийтбокс. В периода 25 май до 25 юли те качиха на сайта www.nesafe.bg свои оригинални видеоклипове с бийтбокс. Гласуване определи 32-мата, които продължават в следващия етап. Във Втори кръг следват преки елиминации. Всеки ще се срещне пряко със своя опонент в „beatbox battle”, а жури ще реши кой от двамата в битката е достоен за Големия финал. Тази година сайтът www.nescafe.bg отчете почти 100% ръст на регистриралите се, които надвишиха 5000 души.

Световният шампион ZeDe и бившият световен вицешампион RoxorLoops са другите 2-ма гости на четвъртото издание на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE 2010. Досега специални гости и жури в турнира са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX, Еklips  и The Godfather of Noise – RAHZEL.

За шампионата:

През 2007 г., когато стартира шампионатът, за участие се записаха около 20-тина участника, а единственият познат бийтбоксър в България беше RedOne. Последните 2 години участниците са над 60, а публиката на Големият финал  се очаква да е над 5000 души.

Skiller (Александър Деянов), Rammon (Георги Яламас) и BeatMaker (Ренан Рашид) са досегашните шампиони на България. Skiller успешно развива уникалните си умения на българската музикална сцена, като участва в различни хип-хоп, поп и джаз проекти.  BeatMaker е част от Beat 4 Fun – финалисти в първото издание на риалитито „България търси талант”.

 
По темата: ,