Gus Gus от Исландия пристигат в София – денс до дупка!

Най-доброто от исландската денс музика на 17 юни в Централния военен клуб

Вледеняващо различно парти ще се случи на 17 юни, петък, в Централния Военен клуб в София, по повод националния празник на Исландия.

IceLand Groove ще представи едни от най-изявените и едни от най-свежите имена от музикалната сцена на ледената страна за първи път у нас. Преди още лятото да е дошло, голямата зала на Военния клуб ще бъде превърната в ледена фантазия и смразена от музиката на Gus Gus с дижей сет на President Bongo.

Gus Gus са сред най-известните групи от Исландия, а тяхната музика е еклектична и независимо, че може да бъде класифицирана в стиловете техно, трип-хоп и хаус, исландците експериментират с множество различни стилове.

Gus Gus са ремиксирали артисти като Björk, Depeche Mode и Moloko, а ветеранът Paul Oakenfold е сред диджеите, създали ремикси на техни парчета.

President Bongo ще представи исландската банда в София на 17 юни с ексклузивен диджей сет. Музикалният президент със сигурност ще насочи всички към дансинга със своята смес от техно, хаус и каквото още му дойде наум.

Поводът за исландското парти е 17 юни – националният ден на Исландия, в който през 1944 г. е формирана независимата парламентарна република Исландия. Датата е избрана и заради рождения ден на една от големите фигури в исландската култура и водач на движението за независимост в страната през 19 век – Йон Сигурдсон.

Събитието се организира за първи път у нас с подкрепата на Почетния консул на Исландия в България, Столична община, фондация Credo Bonum (www.credobonum.bg) и музикалната медийна платформа DJbook (www.djbook.bg)

Партито е с начален час 22:00 часа и ще продължи до 04:00 часа сутринта. Предстои да бъдат обявени още имена в line-up за вечерта. Билетите са на цена 10 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim и ticketstream.

Повече за GusGus

През 1995 г., заедно с формирането на GusGus, се появява и първият им самостоятелен албум, който веднага кара музикалната сцена в Исландия да зашуми. На следващата година бандата подписва с лейбъла 4AD Records, а тогава се ражда и още по-успешният им втори албум „Polydistortion“. През 1997 г. последва албума „This Is Normal“, после се появява „Gus Gus vs T-World“, в петия албум „Attention“ бандата е с различен състав и нов, женски вокал. През 2007 г. и 2009 г. на пазара излизат албумите „Forever” и “24/7”.

През всичките години GusGus са непрестанно на турнета по всички континенти, разнообразяващи музикалния свят със своето шоу.

Първоначално GusGus са мултимедия колектив, който съчетава сексуално заредена денс музика с визуални изкуства, създадени от членовете на групата.

Исландската банда търпи няколко промени в състава, а днес включва трима души – Birgir Þórarinsson (a.k.a. Biggi Veira), Daníel Ágúst Haraldsson, Stephan Stephensen (a.k.a. President Bongo).

Плейлиста с хитове на Gus Gus: