„Хапки от реалността“ на Бен Стилър и още филми по Нова

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 10 и 11 декември 2011, събота и неделя

10 декември, събота,10.00 часа
Мечта за Коледа (In the Nick of Time)
1991 / САЩ
Режисьор: Джордж Милър
В ролите: Лойд Бриджис, Майкъл Тъкър, Кливън Литъл, Джесика ди Чико и др.
Жанр: Комедия

Филмът е съвременна интерпретация на легендата за Дядо Коледа. Според ръкопис на 1200 години орденът на Санта Клаус е създаден от самия свети Николай, за да донесе радост на семействата по света на Коледа. Всеки Дядо Коледа служи точно 300 години, преди да намери подходящ заместник, който да изпълнява задълженията му. Когато Ник, настоящият Дядо Коледа, разбира, че джуджетата му са изчислили неправилно края на неговия „мандат“, му остават само седем дни, за да намери заместник, или вече няма да има Коледа. Така той се озовава в Ню Йорк, където обикаля заледените улици в търсене на единствения благороден човек, на когото е отредено да бъде следващият Крис Крингъл.

10 декември, събота, 11.50 часа
Коледното дърво (The Christmas Tree)
1996 / САЩ
Режисьор: Сали Фийлд
В ролите: Джули Харис, Трини Алварадо, Андрю Маккарти, и др.
Жанр: Драма

Разказ за най-невероятното приятелство, което се поражда между главния градинар на центъра „Рокфелер“ и монахинята, чиято елха той иска да вземе за ежегодната коледна украса. Това приятелство променя живота им и те научават ценни уроци за значението на това да бъдеш съпричастен, да имаш смелостта да се изправиш срещу страховете си и да преодолееш житейските несгоди.

10 декември, събота, 13.40 часа
Ритай като Бекъм (Bend It Like Beckham)
2002 / САЩ
Режисьор: Гуриндер Чадха
В ролите: Кийра Найтли, Джонатан Рис Майърс, Парминдер Награ, Анупам Кхер, Арчи Панджаби и др.
Жанр: Комедия

Гледай видео анонс онлайн

На фона на Хоунслоу, Западен Лондон и Хамбург филмът проследява историята на две 18-годишни момичета, които мечтаят за кариера в професионалния футбол. Талантът очевидно не е достатъчен, когато родителите ти искат да захвърлиш бутонките, да си намериш подходящ приятел и да се научиш да готвиш до съвършенство.

10 декември, събота, 23.40 часа
Хапки от реалността (Reality Bites)
1994 / САЩ
Режисьор: Бен Стилър
В ролите: Уинона Райдър, Рене Зелуегър, Итън Хоук, ДжаниЙн Гарофало,Анди Дик, Карън Дъфи, Стив Зан, Бен Стилър, Суози Кърц и др.
Жанр: Комедия

Гледай видео анонс онлайн

Бен Стилър режисира това знаменателно изследване на поколение Х, улавящо с невероятно чувство за хумор и прозрение безцелната тревожност на група младежи, завършили наскоро образованието си. Номинираните за „Оскар“ Уинона Райдър и Итън Хоук са звездите в този филм, заедно с Бен Стилър, Джанийн Гарофало, Анди Дик и Рене Зелуегър в зората на кариерата си. Това е един от онези филми, които описват момент от историята още докато се случва, което го прави културологично значим, както и забавен без оглед на времето.

11 декември, неделя, 22.30 часа
Мъж под наем (The Wedding Date)
2005 / САЩ
Режисьор: Клеър Килнър
В ролите: Дебра Месинг, Дърмът Мълроуни, Ейми Адамс, Джак Дейвънпорт, Сара Париш, Холанд Тейлър и др.
Жанр: Романтична комедия

Гледай видеоклипа онлайн

Кат Елис е жена на трийсет и няколко години, която живее в Ню Йорк и вече е преживяла доста любовни разочарования. Скоро тя научава, че по-малката й полусестра Ейми се жени, а майка й и баща й искат да я сватосат с някого, за да не изглежда самотна и нещастна в сватбения ден. За капак на всичко Кат разбира, че кумът на церемонията ще бъде Джефри – бивше гадже, което я е зарязало неочаквано и безсърдечно преди две години. Твърдо решена да не се появи сама, Кат преглъща гордостта си и наема Ник Мърсър – професионален компаньон, който ще се представи за неин приятел срещу солидна сума…

 
По темата: ,