Харви Кайтел и Лев Толстой в премиерите по БГТВ

Нови филми по БЪЛГАРИЯ ТВ за периода – 01.12 – 04.12.2011г.

„КУЛА НА СМЪРТТА“ – екшън
/Tower of Death/
Излъчване: четвъртък 01.12 от 23:00ч.

Погребението на Джим Ко се преобръща по необикновен начин, когато хеликоптер задига ковчега му, а най- добрия му приятел загива след като се опитва да се опитва да се качи на хеликоптера при излитането му. Братът на загиналия тръгва по стъпките на отмъщението, което го отвежда до Кулата на смъртта – крепост, служеща за бърлога на жесток наркокартел. Самоличността на лидера на нарко кръга е повече от изненадваща.

„ПОСЛЕДЕН УРОК“ – трилър
/Last Lesson/
Излъчване: петък 02.12 от 23:00ч.

Соня Бержерак е учителка в училище за „трудни“ деца. Проблемите, които ежедневно изникват на новото й работно място и новината, че мъжът й я напуска, я довеждат до ръба на нервна криза. Като капак на всичко един ден открива в чантата на ученик пистолет. Успява да му го отнеме, но в суматохата, без да иска, произвежда изстрел и го ранява в крака.

„ДАМИ В ЛИЛАВО“ – трилър
/Ladies in Lavender/
Излъчване: събота 03.12 от 19:40ч.

Гледай видео анонс онлайн

Носителките на Оскар Джуди Денч и Маги Смит участват в тази емоционално наситена, затрогваща история за несбъднати мечти, невинност и несподелена любов.

Корноул през 1936г. е място, където времето е спряло. Сестрите Джанет и Урсула Уидингтън откриват корабокрушенец на плажа под къщата си. С помощта на местния лекар те му помагат да се възстанови.

Докато непознатият оздравява, сестрите откриват неговия музикален талант и смущаващото въздействие, което той има върху тях – особено за Урсула, чийто живот никога вече няма да е същият…

„ДНИ НА СЛАВА“ – военна драма
/Les Indigenes/
Излъчване: събота 03.12 от 21:30ч.

Годината е 1943 и Втората световна война е в най-ожесточената си фаза. В цяла Европа тече кампания за набиране на доброволци, които да подсилят световните сили в борбата им с нацистите. Младият алжирец Саид (Жамел Дебуз), мароканецът Ясир (Сами Насери), сенегалците Масуд (Рошди Зем) и Абделкадер (Сами Буажила) се записват в армията, за да помогнат на французите в борбата им с немските войници в Северна Африка. Всеки един от тях има собствена цел, която иска да постигне с помощта на бъдещите си успехи под френското знаме.

Четиримата са назначени под командването на сержант Мартинес (Бернар Блакан), който старателно крие произхода си. Неочакваният расизъм и религиозните различия, с които се сблъскват войниците, променя възгледите им и войната продобива друго значение за тях. Сражавайки се за свободата на Франция, войниците от техните колонии Алжир, Мароко и Тунис са третирани като пушечно месо, което поставя на съмнение каузата, за която се борят.

„ПЪРВИЧНА ВРЪЗКА“ – трилър
/Primal instinct/
Излъчване: събота 03.12 от 00:30ч.

Селия е зашеметяващо секси и трябва винаги да бъде крачка напред от осъдените престъпници с които се сблъсква в работата си. Нейната сестра близначка е секс господарка в съзнанието на много мъже, но един от тях прекрачва границата и я убива. За да разкрие убиеца Селиа ще се впусне в „Първична връзка“.

„Джордж Вашингтон“ – драма
/Geoge Washington/
Излъчване: неделя 04.12 от 11:40ч.

Сурова драма за банда заблудени тийнейджъри, които прекарват без надзор летните дни в дълбокия Юг. Главният герой е 13 – годишното момче, което живее в най – бедния край на Северна Каролина.

Докато се скитат наоколо едно от момчетата по невнимание е убито. Уплашени от реакцията на родителите му, останалите скриват тялото. Но това няма да ги спаси от връхлетелите ги по – късно опасения и чуството за вина.

„МЕДЕЯ“ – исторически
/Medea/
Излъчване: неделя 04.12 от 15:00ч.

Варварската царица Медея помага на Язон да се сдобие със златното руно и от любов го последва в едно общество, което я презира затова че е чуждоземка. Когато Язон решава да се ожени за Главка, Медея си отмъщава жестоко.

„ЗАМРЪЗНАЛА РЕКА“ – драма
/Frozen River/
Излъчване: неделя 04.12 от 19:40ч.

Действието се развива няколко дни преди Коледа недалеч от индиански резерват на границата между САЩ и Квебек. Две самотни майки, които иначе биха изкарвали минимални заплати, припечелват като прехвърлят нелегално хора през границата в багажника на колата си.

Двете отчаяни от съдбата си, жени – едната бяла, другата индианка, този път са изправени пред замръзналите води на реката Сейнт Лорънс.

„ПОСЛЕДНА СПИРКА“ – драма
/The Last Station/
Излъчване: неделя 04.12 от 22:00ч.

Гледай видео анонс онлайн

Филмът разглежда последните месеци от живота на 82 – годишния Лев Толстой /Кристофър Плъмър/ през 1910 – та и борбата на съпругата му София /Хелън Мирън/ с нечистите помисли на неговия последовател Владимир Чертков /Пол Джамати/.

София полага неимоверни усилия, за да накара Лев да промени завещанието си, според което цялото му имущество и творчество ще остане на руския народ.

„ЛОШИЯТ ЛЕЙТЕНАНТ“ – драма
/Bad Lieutenant/
Излъчване: неделя 04.12 от 00:30ч.

Гледай видео анонс онлайн

Дръзка и много оригинална история – един от най – силните филми на Ферара и ненадминат връх в кариерата на Кайтел. Харви Кайтел е в ролята на безименно нюйоркско ченге, безнадеждно привикнал към наркотиците, хазарта и секса, в този ярък и плашещ портрет на греха и изкуплението от Абел Ферара.

Филмът проследява прижевяванията на лейтенанта през различни местопрестъпления и единственото нещо, което го вълнува – обзалаганията с колегите на резултатите от плейофите. Погрешните му решения го въвличат все по надълбоко и животът му се превръща в сюреалистичен ад, докато непрекъснатата употреба на кока, хероин и алкохол съсипват остатъците от разсъдъка му. Преследването на изнасилвач на монахиня ще го доведе до духовен срив пред олтара в църквата, където е извършено престъплението.

България ТВ можете да гледате на адрес www.bgtv-tv.com

 
По темата: , , ,