HIM ще ти „извадят душата“ с новия албум – чуй Heartkiller!

HIM – Screamworks: Love In Theory And Practice

Кралете на черната романтика се завръщат! През февруари HIM ще представят седмия си студиен албум, озаглавен Screamworks: Love In Theory And Practice. Пилотният сингъл от новия музикален проект на бандата носи името Heartkiller и по подобаващ начин оповестява завръщането на HIM. Песента умело пресъздава тъмните душевни страсти, които са допълвани и от характерно мелодично чувство.

Screamworks: Love In Theory And Practice е продуциран от Matt Squire, работил съвместно с групи като Panic At The Disco, 3OH!3 и The Used. HIM решават да се доверят на професионализма му, тъй като са впечатлени от неговата креативност, доловима във всеки негов проект.

Фронтменът Ville Valo споделя: „Много продуценти се опиват да окажат стилистично влияние върху артистите, с които записват. Matt дава голям брой идеи и предложения, но той не налага мнението си, а е напълно безкористен и винаги се стреми крайният продукт да е успешен.”

HIM записват албума си в Лос Анджелис, а резултатът е музикален проект, съдържащ 13 нови парчета. Въпреки че се отличават едно от друго и дори си противоречат на места, се сливат в едно спиращо дъха хомогенно цяло.

Енергията и силата, стояща зад творчеството на HIM се дължи до голяма степен на вокалиста Ville Valo, който винаги се е откроявал като брилянтен виртуоз. Самият той заявява, че замисълът за Screamworks е албумът да има звучене, наподобяващо класическите албуми на Depeche Mode – Violator и Songs Of Faith And Devotion – меланхолични и същевременно подтикващи те да танцуваш.

Групата влага много усилия в създаването на последния си музикален проект. Ville Valo разказва: „Беше доста откачено да работиш по 18 часа на ден в продължение на година и половина. Наистина наблегнахме на всеки малък детайл и не оставихме недовършена задача. Надявам се да проличи.”

Valo разказва, че е съумял да се потопи в звученето на Jane’s Addiction, Duran Duran, Kraftwerk, A-ha и Pink Floyd. Screamworks напомня за 80-те години, в които аз израснах и които обичам, защото това десетилетие, в музикално отношение се характеризираше с много мелодичност и открояващи се припеви. Това е от съществено значение за мен.”

HIM планират да стартират турне в средата на февруари, със съвместни изяви с Jane’s Addiction и Faith No More в Австралия. След това HIM ще посетят Великобритания, а в средата на март ще се отправят към Северна Америка.

Албумът на HIMScreamworks: Love In Theory And Practice е на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Чуй пилотния сингъл „Heartkiller“ (+lyrics):

SCREAMWORKS: LOVE IN THEORY AND PRACTICE

TRACKLISTING:

1. In Venere Veritas

2. Scared To Death

3. Heartkiller

4. Dying Song

5. Disarm Me (With Your Loneliness)

6. Love, The Hardest Way

7. Katherine Wheel

8. In The Arms Of Rain

9. Ode To Solitude

10. Shatter Me With Hope

11. Acoustic Funeral (For Love In Limbo)

12. Like St. Valentine

13. The Foreboding Sense Of Impending Happiness