„Христо Ботев“ обновява програмната схема през уикенда


Две нови и едно обновено предаване ще разнообразят почивните дни на слушателите на програма „Христо Ботев” на Българското национално радио

В събота, на 4 октомври в 10.00 часа започва специализираното предаване за женската аудитория „Събота сутрин с Яна Добрева. Време за жени

Водещата – писател и драматург, ще търси хармонията между половете в съвременния свят, чиято динамика все повече размива границите между тях, във време, когато ценностите се променят.

Умението й да анализира хората „до дъно” ще води слушателите към личните житейски истории.

Специалист ще коментира споделеното и ще разговаря с позвънилите в студиото, а репортери ще вплитат в документалния разказ събитията от деня, свързани с основната тема.

Забавната мъжка гледна точка ще намират колегите от редакция „Хумор, сатира и забава”. И още – добри чудеса, хороскопи, жените по света и през вековете, минути за мода, козметика, кулинария, полезни съвети.

На 5 октомври, в неделя от 17.00 часа, започва „Часът на думите” – съвместна продукция със Съюза на българските писатели

Поетите с китара Светослав Георгиев и Гриша Трифонов ще въвеждат слушателите в света на българското слово, ще им поднасят „хубавите неща в живота” – поезията, музиката…

Разговорите с гостите на предаването – популярни политици, спортисти, творци, публични личности ще са за литературата, а първият събеседник е Любомир Левчев.

В специални рубрики е отделено място за нови книги, за събития и премиери, за литературни вестници и списания.

Музиката в предаването ще е предимно „изпята поезия”, а в „Неделна антология” ще звучи стихотворение на седмицата, избрано от екипа на предаването и стихотворение от популярни литературни сайтове.

Звездата Христо Гърбов е специалният гост в новото студентско предаване „Открито студио” в неделя, на 5 октомври от 21.30 часа.

Заедно с известния актьор, в различни роли ще се превъплъщават и студенти по актьорско майсторство от НАТФИЗ.

Сред основните персонажи на „Открито студио” са некадърната, но добродушна готвачка Тортелина Звездева, досадният и арогантен водещ на магазинна рубрика Цанко Бърборанков, очуканият от живота разказвач на приказки Федя Човек Лакът Глава, както и филмовият критик проф. Онуфрий Спасов, който всеки път ще се изиграва от различен известен актьор. Всичко ще се случва на фона на хубава музика.

Шоуто ще се излъчва всяка първа неделя от месеца и по думите на сценаристите ще е последното хубаво нещо от уикенда.

 
По темата: