Христо Друмев, екс-директор в НДК: Няма ужас, има глупост!

Христо Друмев: Факт е, че в НДК нямаше обществени поръчки!

“Факт е, че в НДК нямаше обществени поръчки!”, заяви бившият директор на НДК Христо Друмев. В „Гореща точка“ на TV7 обаче той обясни, че НДК просто е било изпуснато от списъка на обектите, подлежащи на Закона за обществените поръчки.

„Няма да спазваме Закона, докато някой не ни нареди“, коментира Друмев.

Той обясни, че в Закона е описано кои от публичните собствености може и трябва да правят обществени поръчки – тези, които са на държавна издръжка, а НДК не било на такава от 1991 година.

„Няма ужас, има глупост!“, коментира пропуска в Закона Друмев.

„При нас има строго отчетност“, подчерта още пред TV7 Христо Друмев. Той разказа, че дори и Инициативният комитет за учредяването на президентското АБВ си е платило за ползването на  зала в Двореца.

Друмев разказа и за мафиотското приватизиране, в началото на прехода, на гаражите, подлезите и магазините около и в НДК.

Бившият директор на НДК каза още, че оставя 4 126 000 лв. в НДК. Става въпрос за купени от Двореца български държавни ценни книжа, които носели регулирана доходност.

Той сподели и спомени за приятеля си Георги Марков, убит в Лондон през 1978 година. Определи като „невероятни глупости“ приказките, че той имал пръст в ликвидирането му.

Друмев разказа как през 70-те години на миналия век бил в Лондон и Петър Увалиев отишъл при него и го попитал дали иска да се види със стария си приятел.

„Неговото заминаване беше много неясно. Отказах срещата, защото не знаех дали е отказал да сътрудничи на българските служби и ако не беше – щеше да стане много страшно!“, спомни си бившият директор на НДК.

Цялото интервю може да видите тук:

http://tv7.bg/bodilnik/news/329342.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/329352.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/329362.html