Hypnotic са под напрежение – няма ли кой да замести Марина?!

Hypnotic с нова пиеса, но все още в търсене на челистка

Въпреки че е лятото предразполага към по-лежерно настроение и ваканционни хрумвания, дамите от квартет Hypnotic не спират да творят и да изненадват ценителите на изтънчената музика.

“Asturias” е името на най-новата пиеса на стилните цигуларки, а идеята принадлежи на челистката Марина Хинова. Композицията с динамично звучене е създадена по китарната пиеса на испанския композитор от 18 век Исак Албенис. Талантливият автор на музика черпи вдъхновение от каталунския фолклор, а произведенията му се отличват с особена красота и чувственост.

Междувременно Hypnotic удължиха кастинга, който трябва да излъчи заместничка на красивата челистка Марина. Магнетичната музикантка спечели преди няколко месеца престижния конкурс за камерна музика на Музикалната Академия „Рейна София” в Мадрид.

Отличието й предостави неповторимата възможност да учи в рамките на една учебна година при изтъкнатия професор Гюнтер Пихлер, музикант от световна класа, преподавател във Виена и в Мадрид, член на популярния квартет Alban Berg.

Осем месеца талантливата инструменталистка ще представлява Гюнтер Пихлер по световните сцени, усъвършенствайки изкуството на камерната музика.

Всички, които биха искали да се присъединят към Hypnotic, могат да заявят участие за селекцията, като изпратят CV и препоръки на e-mail: info@hypnotic-bg.com

Хипнотичните цигуларки са под напрежение и заради приключването на първия си самостоятелен албум, изцяло продуциран от самите тях. Hypnotic планират да представят пилотното си CD на голям концерт с участието на родни поп и джаз звезди, с които са записвали. Не е изключено към тях да се присъединят и няколко италиански изпълнители, които пък работят с комппозитора – Маурицио Абени.

От няколко години българските инструменталистки се радват на изключителната подкрепата на уважавания композитор и аранжьор Абени, както и на тонрежисьора с „Оскар” – Марко Страчони.

Квартет Хипнотик – Destiny / Hypnotic quartet Destiny

 
По темата: ,