Идва Коледа – а от „Нова“ са подбрали най-хубавите филми!

Избрани филмови анонси от програмата на Нова телевизия, 24 – 27 декември

24 декември, четвъртък, 13.00 часа
Невероятен коледен подарък (The Ultimate Christmas Present)
2000 / САЩ
Режисьор: Грег Бийман
В ролите: Хейли Хирш, Спенсър Бреслин, Холи Тод, Бренда Сонг и др.
Жанр: Комедия

Ден преди зимната ваканция 13-годишната Али Томпсън мисли само за забавления. Тя няма търпение да свърши училище и да се наслади на празниците със семейството си и приятелката си Саманта. За съжаление има един проблем – домашната работа за последния учебен ден, която Али не е започнала да пише.

Прибирайки се у дома след училище, Али и Сам решават да минат по пряк път през гората и откриват малка хижа, скрита сред дърветата. През прозореца виждат възрастен мъж с брада, който се занимава с някакво устройство. Видимо сърдит, мъжът изхвърля устройството през прозореца и Али го прибира. По-късно се разбира, че възрастния мъж е дядо Коледа.

Вече в дома си, Али и Сам решават да изпробват странната машина. За тяхна изненада се оказва, че това е машина, която променя aатмосферното време. В главата на Али се ражда гениалната идея да предизвика снежна буря, която да доведе до затварянето на училището ден по-рано.

24 декември, четвъртък, 14.30 часа
Коледно желание (All I want for Christmas)
1991 / САЩ
Режисьор: Робърт Либерман
В ролите: Харли Джейн Козак, Тора Бърч, Итън Рандъл, Джейми Шеридан и др.
Жанр: Комедия

Коледният списък на Итън и сестричката му Хали може да е дълъг няколко метра, но най-голямото им желание е само едно и граничи с чудо – да се съберат отново разведените им родители.

“Коледно желание” предлага много хумор, топлота и коледно настроение. Итън Рандъл и Тора Бърч изпълняват ролята на две деца, които измислят невероятен план, за да съберат отново родителите си (Харли Джейн Козак и Джейми Шеридан).

Филмовата легенда Лорън Бакол играе милата баба, която помага на децата в “пъкления” им план. А Лесли Нилсен е в централната за сезона роля на Дядо Коледа.

24 декември, четвъртък, 20.00 часа
Агент ХХL (Big Momma’s House)
2000 / САЩ
Режисьор: Раджа Госнел
В ролите: Мартин Лорънс, Ниа Лонг, Пол Джамати, Джесика Уошингтън, Антъни Андерсън и др.
Жанр: Комедия

Агентът от ФБР Малкълм Търнър минава под прикритие и се дегизира като отдавна изчезналата баба на Шери Пиърс на име Хати Мей Пиърс, известна още като Голямата мама. Последната му задача го праща в малкото градче Картърсвил, Джорджия, където трябва да вкара в капана брутален банков крадец, за когото има подозрения, че ще посети бившата си приятелка и сина й Трент. Налага се Малкълм да намери начин да залови престъпника и жената.

25 декември, петък, 12.50 часа
Гринч (How the Grinch Stole Christmas)
2000 / САЩ
Режисьор: Рон Хауърд
В ролите: Джим Кери, Джефри Тамбор, Кристин Барански, Тейлър Момсен и др.
Жанр: Комедия

Гринч е зелено космато плашило, което живее заедно с кучето си Макс в пещера в планината Кръмпит. Сърцето му е три пъти по-малко, затова не може да обича нищо и никого. Той мрази Коледа и всичко, което е свързано с нея. И особено Коледата в градчето Ху-Вил, което се намира долу в долината. Един ден на Гринч му хрумва чудовищна идея: той намъква костюма на дядо Коледа, маскира кучето си като елен и минава от къща на къща, за да открадне подаръците, коледните дръвчета и другите празнични атрибути от жителите на Ху-Вил. Но бързо открива, че духът на Коледа е нещо повече от играчки и няколко замръзнали кестена…

25 декември, петък, 14.45 часа
Една вълшебна Коледа (One Magic Christmas)
1985 / Канада, САЩ
Режисьор: Флип Борсос
В ролите: Хари Дийн Стантън, Мери Стийнбъргън, Гари Басараба и др.
Жанр: Семеен

Мери Стийнбъргън е в ролята на Джини Грейнгър, млада майка, която преоткрива радостта на Коледата благодарение на непоклатимата вяра на 6-годишната си дъщеря Аби (Елизабет Харноа) и на Гидиън (Хари Дийн Стантън), личният ангел-пазител на Джини. Вълшебното им приключение ще докосне сърцата ви и стопли душите ви, напълно в традицията на Дисни.

„Една вълшебна Коледа” ще сбъдне най-големите ви Коледни желания. Споделете го с тези, които обичате!

25 декември, петък, 17.20 часа
Договор за Дядо Коледа 3: Бягството на Коледа (Santa Clause 3)
2006 / САЩ
Режисьор: Майкъл Лембик
В ролите: Джъдж Рейнолд, Тим Алън, Мартин Шорт и др.
Жанр: Комедия

Тъкмо Дядо Коледа и г-жа Коледа да вкарат в ред делата на Северния полюс, и Съветът на легендарните фигури свиква извънредно събрание на Бъдни вечер! Злият Джак Фрост създава неприятности и цели да превземе празника! Планът му е да саботира фабриката за играчки и да принуди Дядо Коледа да пожелае никога да не е ставал такъв!

25 декември, петък, 20.00 часа
Шантав петък (Freaky Friday)
2003 / САЩ
Режисьор: Марк Уотърс
В ролите: Джейми Лий Къртис, Стивън Тоболовски, Чад Майкъл Мъри, Линдзи Лоън и др.
Жанр: Комедия

Джейми Лий Къртис е блестяща в „Шантав петък“ – забавната, проницателна и интелигентна семейна комедия, посветена на взаимоотношенията между майки и дъщерите им в тийнейджърска възраст. Къртис-комичката не само си припомня дните на млада актриса, но освен това демонстрира и своята мъдрост като майка на тийнейджърка, каквато е в живота.

Филмът е създаден по романа на Мери Роджърс. Къртис е д-р Тес Коулман – вдовица, майка и психоложка, която е в постоянен конфликт с 15-годишната си дъщеря Ана (чудесната пораснала Линдзи Лоън във втория си филм след „Капан за родители“). Тес се заяжда с Ана, защото момичето свири в дамска рок-банда, Ана пък не приема годеника на майка си Райън. След това, с помощта на малко магия, двете си разменят телата. Разбира се, това предизвиква поредица от комични недоразумения, докато най-накрая и двете започват да изпитват истинско уважение към гледната точка на другата.

„Шантав петък“ се занимава спокойно със сериозни въпроси като притеснението на детето от повторната сватба на родителя и с безпокойството на родителя заради напъпваща сексуалност на детето. Написан от Хедър Хач и Лесли Диксън с познаване на съвременната култутра на младото поколение и режисиран от Марк Уотърс („Лудо влюбена“) с дълбоко разбиране на връзката между майка и дъщеря, филмът не забравя да остави място и за много остроумно-глуповат хумор, по-голямата част от който блясва благодарение на Къртис – щедра, игрива и толкова секси.

25 декември, петък, 23.30 часа
Едит Пиаф: Животът в розово (La Vie en rose)
2007 / САЩ
Режисьор: Марк Уотърс
В ролите: Жерар Депардийо, Жан-Пиер Мартинс и др.
Жанр: Мюзикъл / Биографичен / Драма

От бедните квартали на Париж до светлините на Ню Йорк, Едит Пиаф прекарва живота си в борба да пее и оцелява, да живее и да обича. Отгледана в крайна бедност, заобиколена от проститутки и сводници, вълшебният й глас я превръща в звезда и от двете страни на Атлантика. Страстните й любовни истории и приятелства с най-големите имена на онова време – Ив Монтан, Жан Кокто, Шарл Азнавур, Марлене Дитрих и световния шампион по бокс Марсел Сердан, я отвеждат до върха. Но въпреки решимостта си да отхвърли трагичната си съдба, Малкото врабче, както е известна още, полита толкова нависоко, че не успява да не изгори крилата си.

26 декември, събота, 20.00 часа
Систър Акт 2 (Sister Act 2)
1993 / САЩ
Режисьор: Бил Дюк
В ролите: Упи Голдбърг, Кати Наджими, Барнард Хюз, Мери Уикс и др.
Жанр: Комедия

Фурията Упи Голдбърг се завръща като нахаканата кабаретна певица Делорис ван Картие в невероятно щурото продължение на касовия хит „Систър Акт“. Този път танцуващите туист монахини от ордена на „Света Катерина“ имат нелеката задача да водят училищен автобус, пълен с бесни тийнейджъри от гетото. Молитвите им са чути, когато Делорис се съгласява да се внедри в училището като новата учителка по музика. Тя ще проповядва рок-религия, опитвайки се да превърне своя „адски клас“ в ангелогласен хип-хоп църковен хор. Музикалните хитове на 60-те в изпълненията на Упи Голдбърг, Таня Блаунт, Лорин Хил и Арита Франклин са последната щипка прелест към сладурската комедия, наречена „класика в жанра“ (Variety).

26 декември, събота, 23.00 часа
Еквилибриум (Equlibrium)
2002 / САЩ
Режисьор: Кърт Уимър
В ролите: Емили Уотсън, Шон Бийн, Уилям Фихтнър, Тей Дигс, Ангъс Макфейдън, Доминик Пърсел, Крисчън Бейл и др.
Жанр: Екшън / Фантастика

В Либрия царува вечен вечен мир. Законите на либрианската система са прости: ако си щастлив, те арестуват. Ако плачеш, нарушаваш закона. Ако четеш контрабандна книга или тайно гледаш картина, извършваш криминално престъпление. Пропуснеш ли да си вземеш лекарството – и си мъртъв.

Такъв е шокиращият, футуристичен свят на «Еквилибриум», остър като бръснач екшън трилър, за свят, в който емоциите са забранени, като първопричина за престъпленията и войните. Заради световния мир, всички приемат дневна доза Прозиум, специално създаден наркотик, блокиращ емоциите и изравняващ всички и всеки. Ако откажеш да го приемеш, специален отряд, действащ със самурайска жестокост, тръгва на лов за теб.

Нова религия в постапокалиптичния свят проповядва мир на всяка цена. Нейните свещeнослужители изтръгват всеки израз на човешка емоция с безкомпромисна сила. Един от тях е Джон Престън. Той е и топ-убиецът на правителството, който безмилостно изгаря всички книги и картини, защото те пораждат емоции. Когато неговият партньор проявява признаци на емоции, Джон го убива хладнокръвно. Но новият му партньор Бранд е още по-безрезервен поддръжник на системата. Сещате се какво се случва после, нали? Джон пропуска да вземе една доза и започва да „чувства“.

27 декември, неделя, 12.30 часа
Колите (CARS)
2006 / САЩ
Режисьор: Джон Ласитър
Жанр: Анимация

Маккуин Светкавицата, отракана начинаеща състезателна кола, тласкана към успеха, открива, че животът е в пътуването, а не в пресичането на финиша, когато се озовава неочаквано в запустялото градче Радиатор Спрингс на шосе 66. На път за големите състезания и известността, той среща Сали, Док Хъдсън и Матю, които му помагат да осъзнае, че в живота има по-важни неща от купите, славата и парите.

27 декември, неделя, 14.10 часа
Капан за родители 3 (Parent trap 3)
1989 / САЩ
Режисьор: Моли Милър
В ролите: Хейли Милс, Бари Бостуик, Рей Бейкър, Патриша Ричардсън, Кристофър Гартин и др.
Жанр: Комедия

Тризнаците Меган, Джеси и Лиса Уаят се завръщат от лятна ваканция и научават, че баща им Джефри ще се жени за снобката Каси Магуаяр. Когато Каси наема декораторката Сюзан Евър да ремонтира дома им, децата решават, че Сюзан е подходящата съпруга за техния баща. И започват да кроят планове…

27 декември, неделя, 20.00 часа
Страшен филм 4 (Scary movie 4)
2006 / САЩ
Режисьор: Дейвид Зукър
В ролите: Реджина Хол, Лесли Нилсън, Крейг Биерко, Анна Фарис и др.
Жанр: Комедия

Синди (Ана Фарис), която винаги е страдала от неадекватните си реакции, си намира работа като гледачка на възрастна дама, която твърди, че е прокълната. В съседство живее симпатичният Том Райън (Крейг Бирко) с двете си деца, с когото скоро тя започва връзка. И когато всичко изглежда наред, градът е връхлетян от огромна буря, която предизвиква интересни последствия. В местността се появяват гигантски дупки, от които започват да излизат извънземни форми на живот. Изненадващо и за самата Синди, в къщата на старата дама се появява дух, който й казва, че знае как да победят враждебните марсианци. За целта, обаче, тя трябва да намери бащата на духа, който ще й разкрие тайната. Синди тръгва да го търси с най-добрата си приятелка Бренда (Реджина Хол). Единственото, което се знае за него е, че той се намира в мистериозно село. Междувременно Том се заключва с децата си в едно мазе, където попадат в компанията на психопата Оливър (Майкъл Мадсън). Всички трябва да оцелеят, докато Синди и Бренда не намерят начин да победят извънземните – начин, който се оказва изненадващ и за самите тях.

 
По темата: , ,