Икономически експерт: Единствен Борисов има хъс и воля

Парамов: Няма друг като Борисов!

Поредните промени в кабинета, икономическата ситуация, скандалът Доган-Дал – това бяха темите, заради които Коритаров покани в студиото на „Свободна зона” икономическия експерт Кольо Парамов.

По думите на Парамов всички проблеми тръгват от основата на политическата класа в България. „Последните 22 години българската политическа класа се консервира и вече не е способна да управлява държавата. Трябва да се открие къде се корени проблемът, да се започне оттам и да се даде тласък на млади хора, да се обучат бързо и да влязат в управлението на държавата. Иначе загазваме много лошо”, каза той в ефира на ТВ+.

В студиото на „Свободна зона” стана ясно, че в сравнение с 1989 година стандартът на живот в България е с 56 места по-надолу. „Не можем повече да си позволяваме експерименти. България трябва да обърне внимание на производството в ситуацията на криза. Общата надежда е да моделираме парламентарната република така, че ГЕРБ да се мобилизира повече, защото в момента няма друг човек в България, който да прояви хъс и да промени нещата с воля, освен Бойко Борисов”, категоричен бе експертът.

Парамов счита, че лидерът на ДПС Ахмед Доган има идея чрез кризата и условията в момента да се опита да повлияе на популярността на премиера и ГЕРБ. Анализирайки ситуацията около партията на Доган, Парамов изрази убедеността си, че в „Движението за права и свободи” определено ще има промяна. „Познавам Касим Дал добре и имам прекрасни лични впечатления за него.  Той бързо ще инсталира на преден план хора, които са достатъчно добре проектирани и ще могат да осъществят промяната”, сподели още Парамов.

След като от Международния валутен фонд предупредиха Атина, че ако не ускори реформите, ще има проблеми с изплащането на заема от 110 милиарда евро, отпуснат на страната миналата година, Гърция поиска нов заем – спешен кредит на стойност 11,3 милиарда евро. Парамов изрази опасенията, че почти уреденият заем няма да бъде реализиран през идните 15 дни, което ще доведе Южната ни съседка до технически фалит, а за България условията могат да станат и по-тежки.