Има ли бъдеще за района около Фукушима? Ново по Discovery Channel!

Ядреният кошмар – или какво се случва във Фукушима

Discovery Channel продължава да изследва последиците от опустошителното земетресение в Япония

Тази седмица Discovery Channel посвещава още едно предаване на ужасяващото земетресение в Япония и опустошителните последици, които предизвика. На 19 май от 21:00 зрителите ще видят филма „Ядреният кошмар на Япония“, представящ подробна хронология за влиянието на земетресението и последвалото го цунами върху ядрените реактори на атомната електроцентрала във Фукушима. В резулат от това – битката за оцеляване тепърва започна.

За няколко часа Фукушима събира погледите на целия свят с идеята за реалната опастност от ядрена криза. Едночасовата документалистика с водещ Пола Зан отвежда зрителите зад кулисите на драматичната и дори на моменти безнадеждно изглеждаща борба за овладяване на ситуацията.

В центъра на събитията са усилията на японските инженери и работници в електроцентралата, които се трудят под огромно напрежение, за да избегнат още едно бедствие. Бедствие, което може да доведе до катастрофалното освобождаване на силно радиоактивни газове в околната среда. Но това не е всичко.

Докато работниците се опитват да стабилизират ядрената електроцентрала, все още никой не може да каже какво ще се случи в бъдеще с хората, живеещи във Фукушима и околностите. Ще могат ли рибарите някога да се завърнат в морето и да ловят риба? Колко време земеделската земя ще бъде изоставена и неизползваема? Какво ще означава това бедствие за хората, които  живеят в този регион? Гледайте „Ядреният кошмар на Япония“, за да разберете какво ще е бъдещето на всички тях.

Discovery Channel предвижда в своята програма още вълнуващи предавания, отразяващи актуални теми, станали част от живота ни. В събота, 28 май от 21:00 ч. каналът ще излъчи „Краят на бин Ладен” – едночасова документалистика, която разкрива всяка секунда от операцията срещу Осама, от момента, в който през 2010 г. бяха събрани ключовите доказателства,  до погребването му.