Имаш ли смартфон? Слушай български радиа и гледай The Voice!

Феновете слушат четири водещи радиостанции – Витоша, Веселина, Magic FM и The Voice вече и през мобилните си телефони

Музикалните радиостанции и телевизия The Voice стават достъпни навсякъде чрез новите мобилни приложения

„Радио мания“ ще стане най-модерната диагноза през новата 2011-та година, защото четири полулярни радиостанции – Веселина, Витоша, Magic FM и The Voice вече са достъпни и през смартфоните на своите слушатели.

Приложението, което прави възможно безпроблемното слушане на любимото радио от всяка точка в страната, е на разположение за безплатно сваляне от   market.android.com . Свалено и инсталирано на вашия телефон с операционна система Андроид, то се нуждае единствено от интернет връзка (WiFi или GPRS), за да доставя безотказно предпочитаната музика.Директно на дисплея на Андроид-телефона ще се гледа и телевизия The Voice.

Истинско мобилно музикално разнообразие е вече на разположение за феновете на „Най-добрата музика сега“ по Радио Витоша, на поп-фолк хитовете от вчера и днес по Веселина, на Soft Music и Magic FM, без да забравяме горещите хитове на Dancefloor радиото на България – The Voice. Приложението за online радио дава избор на слушателя между 4-те радиостанциии на SBS България.

Мобилните приложения са на разположение за download на http://market.android.com/.

За операционната система Android:

Андроид (Android) е операционна система за мобилни устройства, първоначално създадена от Android Inc. През 2005 Гугъл закупува Андроид и започва нейното развитие.

През последното тримесечие на 2010 год. Андроид успява да задмине Symbian (операционната система за Nokia) по продажби, като по този начин се превръща в най-разпространената операционни системи за мобилни устройства в света.

За развитието на Андроид се грижат голям екип от софтуерни разработчици, които създават така наречените Apps – малки програми, които разширяват функционалността на системата.

Най-големият източник на софтуер за Андроид е Android Market – онлайн магазин на Гугъл, в който потребилтелите могат да закупят програми или да ги свалят безплатно. По последни данни от януари 2011, той разполага с над 200 000 приложения.

 
По темата: