„Имитаторът“, „Ролери“ и още предстоящи филми по bTV

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 23 – 29 май 2011 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 23 май
10:00 ЧАСА
Рицарите на огнената стомана – минисериал, част 1
Оригинално заглавие: Knights Of Bloodsteel (САЩ, Канада, 2009 г.)
Жанр: Приключенска, Драма, Фентъзи
Режисьор: Филип Спинк
В ролите: Дейвид Джеймс Елиът, Наташа Малте, Кристофър Джекът, Йън Уолъс, Дийна Милиган

Очарователен свят на хора и митични създания. Ценна руда, която прави магическите действия реални. Група от борци за свобода, търсещи легендарна реликва. Една зла сила, все по-мощна и по-плашеща. Смъртоносни дракони преследват плячка от небето. Фантастичен епос, непознат досега на света, е на път да започне…

В мистичната земя Мирабилис, някога във времето, най-желаният елемент е магическа руда, която дава мощни магически способности на всеки, който е в състояние да я изкопае от земята.
Желанието за богатство и власт преследва много от разнородното население на Мирабилис: хора, елфи, джуджета и гоблини. В търсене на богатството са се втурнали и злият Дракон, както и неговите безмилостни войници. Вековният елф магьосник Теселинк трябва да намери рудата, за да спре злото…

16:30 ЧАСА
Космически пилоти
Оригинално заглавие: Wing Commander (САЩ, 1999 г.)
Жанр: Екшън, Научна фантастика
Режисьор: Крис Робъртс
В ролите: Фреди Принс Дж., Матю Лилард, Теки Карио, Дейвид Съчет, Дейвид Уорнър, Джини Холдър, Кен Боунс

Някъде през 27 век, империята на извънземната раса Килрати води битка с човечеството. Целта на злото е да завземе света и да унищожи планетата Земя. Съдбата на хората е в ръцете на двама космически пилоти, които трябва да си пробият път през защитата на Килратите и да спасят планетата от непознатото зло.

ВТОРНИК, 24 май
23:00 ЧАСА
Новият Дон Жуан
Оригинално заглавие: Don Juan DeMarco (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Драма, Романтичен, Комедия
Режисиьор: Джереми Левен
В ролите: Марлон Брандо, Джони Деп, Фей Дънауей, Рейчъл Тикотин

Видео анонс: https://www.youtube.com/watch?v=Ymyo4e_sjwY

Невероятните актьори Марлон Брандо, Фей Дънауей и Джони Деп изпълняват главните роли в този романтичен филм. Деп е в ролята на мъж, койте се мисли за Дон Жуан. След като губи истинската си любов, се опитва да се самоубие. Затова е изпратен при един от най-известните психиатри д-р Джак Миклър. Психиатърът открива, че самият той е този, който печели най-много от техните сеанси. В разговорите си с младия мъж, който му разкрива тайните на любовното изкуство, Миклър открива, че неговата философия му помага да поднови провалилата се връзка с жена му и бавно започва да се убеждава, че пациентът му може би все пак наистина е Дон Жуан.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.

Филмът е със субтитри.

СЪБОТА, 28 май
23:30 ЧАСА
Имитаторът
Оригинално заглавие: Copycat (САЩ, 1995 г.)
Жанр: Екшън, трилър
Режисьор: Джон Амиел
В ролите: Сигърни Уивър, Холи Хънтър, Дермът Мълръни, Уилям Макнамара, Хари Коник Джуниър

Криминалният профайлър и психолог д-р Хелън Хъдсън е въвлечена в убийствения ребус на жестокия имитатор на серийни убийци Питър Фоли. Хелън страда от агорафобия (страх от оставане на открито), затова стои затворена в апартамента си. Единствената й връзка със света е нейният компютър. Убиецът използва това срещу нея, като я атакува в смъртоносните си опити да се превърне в много известен сериен убиец. Детективите Ем Джи Монахан и Рубен Гоец привличат Хъдсън в опитите да бъде идентифициран убиеца, преди да извърши друго зверско убийство.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.

Филмът е със субтитри.

01:50 ЧАСА
12 дни на терор
Оригинално заглавие: 12 days of terror (САЩ, 2003 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Джак Шолдър
В ролите: Колин Еглесфийлд, Марк Декстър, Джена Харисън, Джон Рийс-Дейвис, Джейми Бартлет, Адриан Галей, Колин Стинтън

Спокойното лято в малко крайморско градче е помрачено, когато акула разкъсва местен плувец. В началото шерифът и властите пренебрегват случая, като го приемат за изолиран инцидент. Все пак, въпреки всичко, акулите рядко нападат и убиват хора, особено близо до брега. Но тази акула атакува отново и отново. И хората са обзети от страх за живота си. Патрулиращи лодки са изпратени, за да намерят и убият кръвожадното животно. Така и не става ясно обаче какво е накарало акулата да ловува и убива хора край бреговете на Ню Джърси. Филмът е създаден по действителен случай.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 16 години.

Филмът е със субтитри.

НЕДЕЛЯ, 29 май
23:30 ЧАСА
Ролери
Оригинално заглавие: Roll Bounce (САЩ, 2004 г.)
Жанр: Романтична комедия
Режисьор: Малкъм Ди Лий
В ролите: Боу Уоу, Чи Макбрайд, Майк Епс, Уесли Джонатън, Меган Гууд, Клео Томас, Ник Канън

Лятото на 78 година е. И ако търсите начин да си прекарате добре, мястото е само едно: местната пързалка, където може да карате ролери под звуците на гореща музика и в компанията на още по-горещи момичета. Хората идват тук, за да опитат от уроците на живота, приятелството и любовта…

Когато обаче затварят пързалката, Ксавие Смит (Боу Уоу), известен също като Екс, и неговите приятели трябва дадат най-доброто от себе си, за да спасят любимото си място. И да покажат на противниковия отбор кой е по-добър в ролерите.

Филмът е със субтитри.