„Императорът и розата“ – мащабени индийски филм по bTV

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 30 декември 2013 г. – 5 януари 2014 г.

СРЯДА, 1 януари
10:00 ЧАСА
Малките вълшебници
Оригинално заглавие: Double, Double, Toil and Trouble (САЩ, 1993 г.)
Жанр: Комедия, Семеен, Приключенски
Режисьор: Стюарт Марголин
Актьори: Мери-Кейт Олсън, Ашли Олсън, Кларис Личман, Кели Фокс, Фил Фондакаро, Уейн Робсън и др.

Семейство Фармър са затънали в дългове. Грози ги опасност да загубят дома си. Седемгодишните близначки Кели и Лин решават да предотвратят това да се случи. Те откриват, че един много хитър човек е отговорен за всички несгоди на семейството. Това е тяхната леля Агата. Благодарение на лунен камък, който тя открива преди години, Агата сега е вещица. Тя използва своите свръхестествени способности, за да прави черни магии.

Леля Агата е злонамерена и обича да вреди на другите, дори на собственото си семейство…

20:00 ЧАСА
Императорът и розата
Оригинално заглавие: Djodhaa Akbar (Индия, 2008 г.)
Жанр: Екшън, Приключенски, Биографичен
Режисьор: Ашутош Говарикер
Актьори: Ритик Рошан, Айшвария Рай, Сону Суд, Калбхушан Кхарбанда

Гледай видео анонс онлайн

Епична историческа сага от XVI век и пронизителна любовна история за един от най-великите императори на Индия Джалалуддин Мохаммад Акбар, останал известен в историята като великият могул Акбар и прекрасната принцеса Джодха.

В онези времена, когато мюсюлманите и хиндуистите изпитват дълбока неприязън един към друг раджата на Раджпут Бхармал Амер предлага на младият завоевател съюз и ръката на своята дъщеря – един съюз, който е бил призван да съедини не само две сърца, но и две религии.

Заради мира в империята, Акбар като истински владетел и мъдър човек приема предложението. Предполагал ли е той, че непокорната Джодха ще стане жената на неговия живот и че политическия съюз ще прерасне в една безсмъртна любов…

Ярък, богат на багри филм, с много песни и танци, с мащабни масовки и отлична операторска работа. И разбира се красиви и талантливи индийски актьори в главните роли.