„Империум“ и „Легендата за Испания“ сезон 3 по bTV

Трети сезон на епичната сага „Легендата за Испания” и нейното продължение “Империум” превземат ефира на bTV от 7 януари

Една от най-епичните и обичани саги, завладявали българския телевизионен ефир – „Легендата за Испания” се завръща с нови епизоди на 7 януари от 21:00 часа. След като първите два сезона на поредицата предизвикаха огромен интерес у родната публика, bTV ще зарадва феновете в началото на новата година с трети сезон. Веднага след това зрителите ще имат възможност да проследят продължението на сагата в „Империум”.

„Легендата за Испания” разказва историята на Вириат – испански пастир, чиято гордост са скромният му живот и дъщеря му Алтеа, докато нахлуването на войските на Претор Галба не променя съдбата му. След като селото му е  нападнато и опожарено, оцелелите се заклеват, че ще отмъстят. И тръгват на война с Рим.

Вириат не е сам в борбата си – той създава малка, но решена на всичко група от бунтовници, готови да жертват живота си, за да освободят Испания от римската обсада. Те не са професионални войници, но се превръщат в такива. Научават се да оцеляват в гората, където дебнат римските войски и ги нападат. Скоро към групата се присъединяват още съселяни. За тях е важен самият човек, защото само обединени могат да постигнат целта си.

След като зрителите на bTV са проследили историята на Вириат, „Империум” обръща поглед към Претор Галба след кампанията в Нумансия. Той се завръща в Рим, но вече е лишен от всичко, което го е направило уважаван и властен човек – Сенатът се е отрекъл от него, а жена му е избягала при най-върлия му враг, заедно със сина им. Без достойнство и без първородния си син, Галба започва да планира отмъщение. Но връщането на старото статукво ще се окаже много по-трудна задача, особено след като прави непростима грешка… с жена на име Кора.

Вдъхновени от епични филми като „Смело сърце” и поредиците „Робин Худ” и „Династията на Тюдорите”, „Легендата за Испания” и „Империум” разказват за необикновената човешка природа, нейния дух, за постигане на мечтите и желанията, за хората, изправени пред всякакви трудности и препятствия… независимо дали се част от Римската империя.

 
По темата: