Инфо и видео: премиерни заглавия по bTV Cinema

bTV cinema – избрано от филмовата програма за седмицата 22 – 28 февруари 2010

БРАТЯТА НЮТЪН
Оригинално заглавие: The Newton Boys
Дата на излъчване: 22-ри февруари, понеделник, 16:00 часа
Криминална драма, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Ричард Линклейтър
Участват: Итън Хоук, Винсънт Д’Онофрио, Джулиана Маргулис, Матю Макконъхи, Скийт Улрих и др.

През 20-те години на миналия век четирима братя се превръщат в най-прочутите банкови обирджии. Братята Нютън живеят доста скучен и лишен от амбиции и перспектива живот в забравена от бога ферма. Баткото Уилис не може да търпи повече нищетата и решава, че семейството му заслужава нещо по-добро. Предлага на братлетата си да станат крадци. Фамилията им влиза в историята с реализирания безупречно най-голям влаков обир.

ДА ЦЕЛУНЕШ ДЖЕСИКА СТЕЙН
Оригинално заглавие: Kissing Jessica Stein
Дата на излъчване: 22-ри февруари, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 23-ти февруари, вторник, 11:00 часа; 24-ти февруари, сряда, 16:00 часа; 26-ти февруари, петък, 23:00 часа; 27-ми февруари, събота, 11:00 часа; 28-ми февруари, неделя, 8:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Чарлз Херман-Вурмфелд
Участват: Дженифър Уестфелд, Хизер Юргенсен, Дейвид Аарон Бейкър, Скот Коен и др.

Джесика Стайн има невероятна кариера, но е разочарована от мъжете. Все попада на неподходящи. Уморена и изнервена от скучни неуспешни срещи без последствия, Джесика решава да отговори на първата й попаднала случайно обява за запознанство във вестник. Подателят е умен, аритстичен, находчив, изтънчен и е…жена. Хелън и Джесика се сближават и това вече не е просто приятелство между дами. Идва дългоочакваната любов…

ПОСЛЕДНИЯТ ЧАС – (част 1 и 2)
Оригинално заглавие: Children of the Dust
Дата на излъчване: 23-ти февруари, вторник, 23:00 часа (част 1)
24-ти февруари, сряда, 23:00 часа (част 2)
Повторение: 24-ти февруари, сряда, 11 часа (част 1)
25-ти февруари, четвъртък, 11 часа (част 2)
Минисериал, уестърн, САЩ, 1995 г.
Режисьор: Дейвид Грийн
Участват: Сидни Поатие, Майкъл Мориарти, Джоана Гоинг, Били Вирт, Харт Бокнър, Реджина Тейлър и др.

Джипси Смит е ловец на глави. Той отвежда американски войници в лагера на шайените, за да заловят съмнителен индиански ренегат. Настъпват драматични и кървави събития… Белият Вълк – дете, което е сред малкото оцелели от клането на племето в същия ден, е отведен от Джипси да живее със семейство Максуел. Вълчето хем е индианче, хем е длъжно да спазва порядките на белите. Освен това е в опасна близост до Рейчъл – дъщерята на Максуел.

След време Джипси води група цветнокожи преселници след Гражданската война, които искат да започнат нов живот в свободната територия на Оклахома. Белият Вълк (или Корби, като е името му като „бял“) е отново с народа си, но всичко това ще предизвика нов конфликт, насилие, смърт и… триумф.

ДВОРЕЦ НА ИЛЮЗИИТЕ
Оригинално заглавие: Brokedown Palace
Дата на излъчване: 24-ти февруари, сряда, 20:00 часа
Драма, САЩ, 1999
Режисьор: Джонатан Каплан
В ролите: Клер Дейнс, Кейт Бекинсейл, Лу Даймънд Филипс, Пол Уолкър, Бил Пълман, Даниел Лапейн, Бил Пулман, Джо Стръмър, Дейвид Арата, Хюми Ман и др.

Алис и Дарлийн са приятелки от деца и току-що са завършили гимназия. Решават да изкарат лятната си ваканция в Хавай, но после чуват, че в Банкок е супер. Тръгват без да кажат на родителите си за тази „малка” промяна в плановете.

Банкок е забавно място, но те не са очаровани от своя хотел за шест долара на вечер. Отиват да плуват в луксозен хотел. Но когато идва сметката се оказва, че момичетата имат проблем… Спасява ги софтуерния консултант Ник, който е австралиец. Ник изглежда добър човек, въпреки че не може да реши кое момиче му харесва повече.

Ник е благороден, склонен е да смени своя самолетен билет първа класа за три от икономична класа… Момичетата се втурват да хванат полета си. На летището обаче са задържани от полицията. Тя открива хероин в раниците им…

ТЕЛЕВИЗИОННА МРЕЖА
Оригинално заглавие: Network
Дата на излъчване: 25-и февруари, четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 26-и февруари, петък, 11:00 часа
Комедия, Драма, САЩ, 1976 г.
Режисьор: Сидни Люмет
В ролите: Уилям Холдън, Фей Дънауей, Робърт Дювал, Питър Финч и др.

Постоянният „гвоздей” в новините на канала UBS – Хауърд Бийли изпада в неочаквана ситуация. По време на пряко предаване получава нервна криза и започва да говори в ефир всичко, каквото мисли за телевизията и живота. По ирония на съдбата словестното му безчинство вдига до небесата и без друго високия рейтинг на канала. Босовете на UBS ликуват.

Хауърд се превръща в „безумен пророк на прекия ефир” и в ….лесна плячка за манипулиране от страна на безжалостните тв-началници. Те го предизвикват нарочно да избухва винаги по време на пряк ефир, методите нямат значение, важен е рейтингът…

„Телевизионна мрежа” има 4 награди „Оскар” – за най-добър оригинален сценарий, мъжка роля (Питър Финч), женска роля ( Фей Дънауей) и поддържаща женска роля (Беатрис Стрейт).

ФЕРМА В ИРЛАНДИЯ (част 1 и 2)
Оригинално заглавие: Unsere Farm in Irland
Дата на излъчване: 23-ти февруари, вторник, 14:00 часа
24-ти февруари, сряда, 14:00 часа
Повторени: 24-ти февруари, сряда, 8:00 часа
25-ти февруари, четвъртък, 8:00 часа
Романтична драма, Германия, 2007 г.
Режисьор: Карола Мидер
Участват: Хендрик Боргман, Изолда Дичок, Ференц Графе, Ева Хаберма, Йоана Кланте и др.

Д-р Мартин Винтеркорн е известен и почитан берлински хирург. Съпругата му е починала преди 4 години и той живее с дъщерите си Мария, Елизабет и Паула. Паула най-трудно преживява загубата на майка си. След силен асматичен пристъп на Паула Мартин е разтревожен и търси начин да спаси физическото и психическо здраве на дъщеря си. Той решава да я заведе в малка ирландска ферма за овце, собственост на тъстовете му. Стопанството на семейство О`Мали е с прекрасна гледка към океана край село Балимара.

Селяните и местният лекар Макнамара са скептично настроени към гостенина от Германия. Не след дълго обаче д-р Винтеркорн има поводи да покаже своите професионални и човешки качества. След няколко седмици в Балимара Мартин вече се замисля да започне лекарска практика в забутаното местенце, още повече че дъщерите му се чувстват прекрасно тук. Появава се и любовен трепет – красивата овчарка Ерин О`Тул…

ЦВЕТОВЕ НА КОПНЕЖА
Оригинално заглавие: Die Bluten der Sehnsucht
Дата на излъчване: 25-ти февруари, четвъртък, 14:00 часа
Повторени: 26-ти февруари, петък, 8:00 часа
Романтична драма, Германия, 2007 г.
Режисьор: Михаел Карен
Участват: Ерол Сандер, Катя Вайценбьок, Петер Фиц, Хендрик Дури, Лена Бейерлинг и др.

Зумерхил е чаена плантанция в Малайзия, където Пол Пфлюгер и дъщеря му Айша живеят във великолепна колониална сграда и се разбират прекрасно с местното население. Всичко би било прекрасно ако над къщата, построена на свещено за местните място, не тегнеше зловещо проклятие. Всяка жена от рода О`Ханлонс (собственици на къщата), която се омъжи за чужденец, се разболява и умира след раждането на първото си дете. Така се е случило и с майката на Айша. Жената на Пол е починала след странна треска, когато момиченцето е било само на 1 годинка. Ще успее ли Пол да развали страшната прокоба и да прекъсне зловещата поредица от смъртни случаи през годините?

СЪРЦЕТО МИ Е В АФРИКА
Оригинално заглавие: Main Herz in Afrika
Дата на излъчване: 26-ти февруари, петък, 14:00 часа
Повторение: 1-ви март, понеделник, 8:00 часа
Романтична драма, Германия, 2007 г.
Режисьор: Джон Делбридже
Участват: Таня Ведхорн, Ханелоре Елснер, Майкъл Мендъл, Робърт Силигер и др.

Зоологът д-р Верена Бекман (Биба) има важна мисия. Тя трябва да пристигне в Южна Африка, да вземе със себе си два гепарда от депо за диви животни край Кейп Таун и да ги заведе до зоологическата градина в Германия, където работи. За зла участ тя и посрещачът й д-р Хил претърпяват автомобилна катастрофа на път към депото. Д-р Хил е зле, Биба със сетни сили успява да спаси живота му. Съдбата ще я накара да остане в Южна Африка по-дълго отколкото е предполагала. Биба ще бъде оплетена в сложни взаимоотношения с шефката на депото Агнес. За добро ила за лошо те ще трябва да се държат една за друга за известно време…