Инспектор Валандер + гледай онлайн – сериал от България он ер

Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал „Инспектор Валандер“

Всеки делник от 16 май в 20,30 часа британската звезда Кенет Брана ще разплита пиперливи детективски казуси

Национална телевизия Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал „Инспектор Валандер“ (Wallander) с британската звезда Кенет Брана от 16 май, всеки делник от 20,30 часа.

Заплетените случаи в поредицата са базирани на бестселъра на швейдския писател Хенинг Манкел. Кенет Брана влиза в ролята на мрачния инспектор Курт Валендер, който е добър полицай, но понякога му се налага да нарушава закона в името на правосъдието. Той живее в малък град с условия за пиперливи детективски казуси –Юстад на времето е било позиционирано на границата между някогашния Източен блок и демократична Швеция.

Валандер не е обикновен инспектор – слуша опера, изпитва емпатия към жертвите, а Кенет Брана го определя като екзистенциалист. Комисар Валандер е обсебен от работата си, но това съвсем не го превръща в полицай за пример – притежава буен характер, слабост към алкохола и вредните храни. Инспекторът не е в никак леко положение в личния си живот – изоставен е от съпругата си, отдавна се е отчуждил с дъщеря си, а баща му е болен от алцхаймер. Животът му е пълна каша, но Валандер не спира да разкрива случай след случай. Подхожда нестандартно и това често му създава проблеми в работата.

„Инспектор Валандер“ е номиниран в едни от най-престижните кино за редица награди – в няколко категории на „Еми“, получил е редица номинации „БАФТА“, а Кенет Брана взема големия приз през 2010 г. за ролята си на Курт Валендер.

Гледай епизоди онлайн

 
По темата: