Интересните филми по канал History през декември 2009

Най-интересното през декември 09

Влекачи по леда
Новият 3-ти сезонот 7 декември, всеки понеделник, 21:00 ч.

Малко са хората, които биха рискували да свършат тази работа. Четирима шофьори на камиони поемат по най-опасните пътища на Северна Америка, рискувайки здравето и живота си по ледените магистрали.

Помирение по Коледа
25 декември, петък, 21:00 ч.

Не пропускайте „Помирение по Коледа” от режисьора Викрам Джаянт, носител на награди „Оскар” и „Еми”. Това е документален филм, представящ истинските исторически факти, свързани с легендарното „помирение” между войниците от Съюзническите сили и от германската армия на Коледа през 1914 г. В тази утрин, докато генералите празнуват далеч отвъд фронтовата линия, войниците от двете страни слагат настрана оръжията, за да пеят и играят футбол в ничията земя. Миг на спонтанно изразена братска обич, прекратил световната война, макар и само за един ден.

Истината за Троя
26 декември, събота, 21:55 ч.

Тази война е митологизирана в изкуството, литературата и хитовия филм „Троя“ с Брат Пит и Орландо Блум. Подобно на игралния филм, документалният „Истината за Троя” е базиран на Омировата „Илиада” – класическата приключенска история за Ахил, Елена и Троянския кон. С помощта на археологически разкопки, триизмерна компютърна анимация, артефакти, възстановки и интервюта с историци и експерти ще изследваме легендите и истината за тази древна битка – вероятно първата световна война в историята.