Интервюта с Огнян Герджиков от БНТ и bTV

Равносметката на служебния премиер – първо в ефира на БНТ1

Проф. Огнян Герджиков гостува на „Още от деня“ в сряда

Служебният министър–председател проф. Огнян Герджиков ще направи равносметка на свършеното след двумесечния мандат в ефира на БНТ1. На 29 март той ще бъде специален гост на публицистичното предаване „Още от деня“, което започва в 18:35 часа.

На живо пред водещата Поли Златарева служебният премиер ще говори за организацията на изборния процес, сигурността и изпитанията пред България.

Проф. Герджиков пое управлението на страната със заявката оглавяваният от него кабинет да работи по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и да организира честни избори. Усети ли се заплаха за националната сигурност по време на изборите във връзка с изострената обстановка между ЕС и Турция? – На този и други въпроси, свързани с опита за намеса във вътрешните работи, ще отговори служебният премиер в сряда. И още: предприетите мерки във връзка с мигрантската вълна, важните решения и новите политически препятствия, кои от служебните министри се справиха най-добре с поставените задачи.

Продуценти на публицистичното предаване „Още от деня“ са Мариела Драголова, Теодора Каролеева и Орлин Джелепов.

В края на мандата – проф. Огнян Герджиков пред зрителите на bTV

Служебният премиер застава срещу Жени Марчева на 30 март от 18.00 ч.

В четвъртък, 30 март, bTV ще излъчи поредното интерактивно студио от поредицата „#Питай” с ключови в държавата личности. Точно в 18.00 часа, ексклузивно пред водещата Жени Марчева за трудните избори и България след изборите ще говори служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков. В края на мандата си той ще даде отговори и на важните въпроси за назначенията, уволненията и решенията на служебното правителство.

Дом на едночасовото извънредно предаване „Питай премиера” ще бъде новото мултифункционално студио на телевизията, чрез което екипът на bTV Media Group продължава да представя всичко актуално и важно от България и света по много по-вълнуващ и модерен начин. Интервюто ще се излъчва на живо в ефира на bTV, bTV Радио, както и онлайн на btvnovinite.bg.

Зрителите могат да задават своите въпроси относно актуалните теми в управлението на държавата до 30 март, включително – като коментар на btvnovinite.bg, както и под поста във Facebook страницата на bTV Новините.

На въпросите на зрителите в интерактивната поредица „#Питай” до момента са отговаряли президентът Росен Плевнелиев, бившият премиер Бойко Борисов, председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева, бившият министър на здравеопазването Петър Москов, главният прокурор Сотир Цацаров и кметът на София Йорданка Фандъкова.