Ирен Леви – от еротично предаване до „Малки истории“ по БНТ

Ирен Леви и Иво Христов са новите водещи на „Малки истории”

Новият сезон на „Малки истории” започва с обновена концепция и нова двойка водещи: Ирен Леви и Иво Христов. Студийното предаване, както и до сега, търси най-вече отговори на въпросите, които личните истории поставят и се опитва да намери решения на казуси и проблеми с помощта на институциите.

Актуалната част предаването ще дискутира събитието на седмицата, но не експертно. Гледната си точка по конкретния казус ще представят трима човека с различни професии и социален статус. Например шофьор на такси, социолог и манекенка ще дискутират идеята за референдум за АЕЦ „Белене”.

В предаването присъстват и т. нар. постоянни коментатори, които ще правят кратък анализ на малките истории от седмицата, ще коментират моралните казуси, решенията, условията, в които живеем, отношенията ни и др. Сред постоянните коментатори са Харалан Александров, Румен Леонидов, Георги Господинов.

Рубриката „Имам казус..!” разказва история, която съдържа в себе си проблем или казус. Екипът на предаването ще търси хора, които могат да помогнат или са пряко свързани с него. „За и против” ще разказва различна, стряскаща, скандална или уникална малка история извън общоприетите норми в обществото.

Както и до сега всеки ден от 12:30 ч., от понеделник до четвъртък зрителите ще могат да гледат документалните филмчета в „Малки истории”. Студийното издание ще се излъчва всяка събота от 14:00 часа.

 

Ирен Леви завършва СУ „Климент Охридски”, специалност телевизионна журналистика. Започва кариерата си с необичайните прогнози за времето по Нова телевизия. Първото й авторско предаване е „Небивалици” по bTV. По-късно е автор и водещ на „Голите ангели” – еротично шоу, излъчвано по Нова телевизия. Следва „Седмото небе” – нощен блок по ТВ7.

Въпреки че в последните години издава романа „Последно повикване” и е сценарист на документални филми като „Посветените на огъня”, „Лили – Лили Иванова в Олимпия”, в „Малки истории” БНТ тя открива ново телевизионно предизвикателство.

Ето какво казва Ирен за последното си предизвикателство: „Влюбих се в „Малки истории” веднага, защото обичам разказите и защото вярвам, че във всяка малка история се отразява целият свят – всяка усмивка, всяко „Да”, всяка сделка, всяко успиване, всяка кихавица, всяка среща, разминаванията също. Всички ние живеем в своята привидно малка история, която всъщност е страшно голяма.

Иво Христов е роден през 1970г. в Истанбул. Завършва средно образование в Брюксел и висше юридическо в СУ „Св. Климент Охридски”. Превел е много от значимите романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Тонино Бенакиста, Филип Джиан, Андре Жид. Заедно с Калина Андролова създава сп. L’EUROPEO, в което е автор и до днес. Журналистическата му кариера преминава през РФИ-България, Нова ТВ, „Наблюдател” с Т.Томов в Нова ТВ 2001г., БНР. Публикува авторски материали във в. „Сега” и сп. „Тема”. Директор на ББТ при нейното създаване /2003-2004 г./. Като фотограф е автор на няколко самостоятелни изложби черно-бяла фотография.