Исабел Байон – богиня на фламенко танца се вихри в НДК!

Елегантност, изящество и мощ във фламенко танца на Исабел Байон

Спектакълът Tan Solo Flamenco на Исабел Байон ще бъде представен на 10 декември в зала 1 на НДК.

Трудно е да се опише живата красота на танца и то на фламенко танца от Севиля, въплътена в танцьорката Исабел Байон.

Изящество, елегантност и мощ струи от всяко движение на Исабел Байон, която живее с танца от пет годишна възраст и може би още тогава в школата на сто процентовата севиляна, нейната преподавателка Матилде Корал, малката Исабел намира своето призвание. Да танцува! Да танцува фламенко и то така както го правят в Севиля от век насам с огнена сила и чувственост! Високо вдигната глава, ръце във висините, кокетни движения на раменете и ханша, прецизна работа с краката, с респект към песента.

От началото на века до днес толкова много велики школи и танцьори се раждат и допринасят за развитието на фламенко танца. Формирането на всеки един изпълнител става в различна среда и контекст и това дава отражение в начина му на движение и изказ. И развитието и отликите в танца идват от самите фламенко артисти. За фламенко танца и неговото изящество и мощ могат да се напишат много страници и все ще бъдат недостатъчно. Защото фламенкото не може да се обясни. Трябва да се почувства и изживее.

И затова ще ни помогне една от видните представители на това изкуство фламенко танцьорката, Исабел Байон, която пристига в София след 3 дни, за да представи спектакъла си “Tan Solo Flamenco” на 10 декември в зала 1 на НДК, от 20 часа.

Ден преди спектакъла, на 9 декември, Исабел Байон ще се срещне с представители на медиите в Институт “Сервантес” – ул Съборна 1, за да разкаже за своето изкуство и да отгвори на възникналите въпроси. Прес конференцията ще започне в 19:00 ч.

Спектакълът Tan Solo Flamenco”на Исабел Байон е организиран от Джаzz+ и се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на Испания.

Билети за спектакъла могат да се намерят в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg).

Видео, фото и аудио материали може да намерите на http://isabelbayon.jazz-plus.com/

Официален сайт: www.isabelbayon.com