Искане за Съдебен спор с Делян Пеевски и отговор

От статус на карикатуриста и издател на ”Прас-прес” Христо Комарницки става ясно, че, след като е изчерпал другите законови възможности, кани Пеевски в предаването ”Съдебен спор” по Нова тв.

Като причина художникът на в. „Сега“ изтъква злоупотребата на фирма „Национална дистрибуция“ с монополно положение, а депутатът и едър издател е поканен в качеството му на „техния господар“.

От първия ден на излизането си вестникът, в който рисуват трима отявлени критици на статуквото и на Пеевски, среща огромни спънки с разпространението.

Ето и целия пост на Комарницки.

„It’s Showtime!

Току-що изпратих на предаването СЪДЕБЕН СПОР следното съобщение: „Здравейте, Казвам се Христо Комарницки и съм един от издателите на сатиричния вестник „ПРАС-ПРЕС“.

Обръщам се към вас, защото вече девет месеца вестникът се сблъсква с непреодолими препятствия по пътя към своите читатели. Всички опити да разрешим проблема със съдействието на официалните български институции завършиха с неуспех. Вашето популярно и многоуважавано предаване остана последна инстанция и надежда!

Искам да призова като ответници в студиото на „Съдебен спор“ управителите на фирма „Национална дистрибуция“ АД и техния господар Делян Пеевски, които злоупотребяват с монополното си положение и възпрепятстват разпространението на нашето издание.

С уважение,

Христо Комарницки“

По време на излъчването на предаването „Съдебен спор“ в събота преди обед отново чрез „Фейсбук“ Комарницки попита какво става с неговия случай.

„Уважаеми г-н Komarnitski, трябва ръководството на Нова телевизия да ни командирова до най-екзотичните кътчета на света, за да търсим ответника по Вашето дело“, отговаря представител на предаването.

Комарницки: „Ще сложим кукла на негово място (вероятно има предвид Пеевски – б.р.), но пък ще заведа Ж.Игнатов (репортерът на предаването – б.р.) в дупката на мишоците от „Национална дистрибуция”. Уверявам ви, гледката ще си струва“.

„Съдебен спор“: „Г-н Komarnitski, молим, напишете искане до изпълнителния директор на „Нова Броудкастинг груп“ г-н Дидие Щосел и го входирайте в деловодството на Нова телевизия. При положителна резолюция веднага ще се отзовем на сигнала Ви“.

Комарницки: „Всички участници в предаването ли минават през тази процедура и одобрението на г-н Щосел? Анонсът ви в ефир не споменава такова нещо“.

И кореспонденцията между тях засега спира.

Инфо: Фрог нюз и Mediapool.bg