Искаш хубави филми в събота и неделя – подбрахме за теб от НОВА!

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 27 и 28 март

27 март, събота, 23.00 часа
Неудобна истина (An Inconvenient Truth)
2006 / САЩ
Режисьор: Дейвис Гугелхайм
В ролите: Ал Гор
Жанр: Документален

Видео анонс: https://www.youtube.com/watch?v=wnjx6KETmi4

Предизвикал объркване сред защитниците на околната среда в САЩ, този филм е създаден от бившия американски вицепрезидент Ал Гор – потънал преди това в политическа забрава – като влиятелен лектор по въпросите на климатичните промени. Мултимедийната презентация на Гор е хит сред лекторските общности в Щатите, предизвиквайки одобрението дори на тези, които са го отписали заради липса на мярка.

Презентацията е и темата на този завладяващ и често тревожен документален филм, с който Гор отправя сериозно предизвикателство към тези, които оспорват смисъла от дебати за климатичните промени или поне че те не са провокирани от човешките действия.

28 март, неделя, 14.00 часа
Пакостник 2 (Problem Child 2)
1991 / САЩ
Режисьор: Брайън Ливант
В ролите: Джон Ритър, Майкъл Оливър, Джак Уордън , Ейми Ясбек, Лорейн Нюман, Чарлийн Тилтън и др.
Жанр: Комедия

Ужасът отново се завръща, когато Младши и татко се местят в Мортвил, за да започнат новия си съвместен живот. Младши се сдушва със себеподобното зверче Трикси и продължава още по-настървено с лудориите си, а Ритър се влюбва в алчната и зла Ла Уанда. Младши и Трикси трябва да попречат на тази връзка и да срещнат родителите си, преди Ла Уанда да изпрати Младши в пансион в Багдад…

28 март, неделя, 20.00 часа
Звезден прах (Stardust)
2007 / САЩ
Режисьор: Матю Вон
В ролите: Мишел Пфайфър, Робърт де Ниро, Клеър Дейнс, Питър О’Тул, Сиена Милър, Чарли Кокс, Рики Джървейс и др.
Жанр: Фантастика

Тристан Торн е повече от обикновен младеж, влюбен в най-красивото момиче на село. Когато една нощ вижда падаща звезда, той й обещава, че ще й я донесе като доказателство за своята любов.

Задачата утежнява фактът, че селото му се намира на границата със страната Стормленд и преминаването отвъд е абсолютно забранено. Той обаче е решен на всичко, за да стигне до тази паднала звезда.

А тя е красива русокоса девойка, към която са устремени и няколко вещици и борещи се за трона на Стормхолд принцове. Те всички искат сърцето й, буквално. Но тя ще го даде само на един.

 
По темата: