Искаш стойностно кино? Включвай bTV Cinema от 18 до 24 януари!

Избрано от филмовата програма на bTV Cinema: 18 – 24 януари 2010

МУЗИКАТА, КОЯТО ПРАВИШ
Оригинално заглавие: That Thing You Do!
Дата на излъчване:18-ти януари, понеделник, 11:00 часа
Повторение: 23-ти януари, събота, 16 часа
Романтична комедия, мюзикъл, САЩ, 1996 г.
Режисьор: Том Ханкс
Участват: Лив Тайлър, Итън Ембри, Стив Зан, Джонатон Шеч, Том Ханкс, Том Евърет Скот и др.

Преди години, когато рокендролът беше млад…Летните месеци на 1964 г., златното време на Бийтълс-поколението. Млада и абсолютно неизвестна рок банда, страстно влюбена в музиката, е с амбицията да завземе звездните сцени. Възможно ли е това или момчетата са обречени предварително на провал и забрава? Историята е разказана с носталгична нежност от самия Том Ханкс (роден през 1956 г.), който щедро влага артистичния си талант в написването на сценария и в режисурата на този филм.

БРАТОВЧЕД МИ ВИНИ
Оригинално заглавие: My cousin Vinny
Дата на излъчване: 18-ти януари, понеделник, 16:00 часа
Повторение: 21-ти януари, четвъртък, 20:00 часа
Комедия, САЩ, 1992 г.
Режисьор: Джонатан Лин
Участват: Мичъл Уитфилд, Брус Макгил, Джеймс Ребхорн, Джо Пеши, Мариса Томей, Ралф Мачо, Лейн Смит, Пол Шиф и др.

Бил (Ралф Мачо) и Стан (Мичъл Уитфийлд) са двама приятели, арестувани погрешка, скитайки се из щата Алабама. Предявено им е обвинение за убийство. 3а техен късмет, един от тях има братовчед – адвокат. Винсънт Гамбини (Джо Пеши) е бивш автомеханик от Бруклин, който след шест опита така и не успява да се дипломира като юрист, но все пак има самочувствието, че разбира от делата на Темида. Вини не е стъпвал през живота си в съдилище. По-добрият адвокат се оказва предизвикателната му приятелка (Мариса Томей – „Оскар” за най-добра актриса в поддържаща роля), която за щастие е суперексперт в автомонтьорството. Тя шашва уважаемия съд с познанията и безмилостно точните си умозаключения…

ПЪТ КЪМ ОТМЪЩЕНИЕ
Оригинално заглавие: Road to Perdition
Дата на излъчване: 18-ти януари, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 19-ти януари, вторник, 11:00 часа, 20-ти януари, сряда, 16:00 часа, 22-ри януари, петък, 23:00 часа, 24-ти януари, неделя, 16:00 часа
Приключенска драма, криминален, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Сам Мендес
Участват: Том Ханкс, Пол Нюман, Дженифър Джейсън Лий, Стенли Тучи, Даниел Крейг, Джуд Лоу

Драмата в „Път към отмъщението” се развива в Чикаго по време на Голямата депресия. Основният конфликт е между Майкъл Съливан (Том Ханкс), убиец от ирландските гангстери и Джон Руни (Пол Нюман), шеф на Съливан, който го е отгледал като свой собствен син. Ревност и съперничество ги изправят един срещу друг и водят до фатален сблъсък, при който работата на Съливан се преплита с личния му живот и води до смъртта на любимата му съпруга и малкия му син. Сега Майкъл Съливан и другият му син се впускат в гибелно пътешествие… готови за отмъщение.

ЖЕЛЕЗЕН ОРЕЛ II
Оригинално заглавие: Iron Eagle II
Дата на излъчване:18-ти януари, понеделник, 23:00 часа
Повторение: 19-ти януари, вторник, 16 часа
Военен екшън, Израел, Канада, 1988 г.
Режисьор: Сидни Фюри
Участват: Луис Госет младши, Марк Хъмфри, Джейсън Гедрик и др.

Полковникът от американските военновъздушни сили Чарлз (Чапи) Синклер (Луис Госет младши) ръководи съвместна съветско-американска акция, чиято задача е да унищожи цел в една държава от Близкия изток. Двете суперсили са насочили междуконтинентални балистични ракети към страната, чието име не се споменава. Във военния екип възникват спорове на политическа, културна и емоционална основа. „Железен орел 2“ е сниман в Израел, до база на израелските военновъздушни сили, както и в пустините, планините и по брега на Мъртво море. Пилоти от местната армия изпълняват въздушните маневри във филма.

ГОЛЕМИЯТ
Оригинално заглавие: Big
Дата на излъчване: 19-ти януари, вторник, 20:00 часа
Повторение: 22-ти януари, петък, 11:00 часа
Комедия, САЩ, 1988 г.
Режисьор: Пени Маршъл
Участват: Том Ханкс, Елизабет Пъркинс, Робърт Лоджия, Джон Хърд и др.

Това е увлекателната история на едно 12-годишно момче, което мечтае бързичко да стане възрастен. Пише съкровената си мечта на листче и я дава на оракул в лунапарк с надеждата тя да се сбъдне. Така и става. На сутринта момчето вече е млад привлекателен мъж (Том Ханкс). На малкия мъжага му се налага да живее и работи в трудния и неразбираем живот на възрастните. Детското му въображение и неподправеност го издигат в кариерата до шеф на фирма за детски играчки. На тази позиция той е в стихията си – съвсем разбираемо. Дали ще се справи обаче с някои по-специфични мъжки функции като общуване с противополжния пол? И струва ли си изобщо да се прескачат години от човешкия живот…

РЕСТАВРАЦИЯ
Оригинално заглавие: Restoration
Дата на излъчване: 22-ри януари, петък, 23:00 часа
Повторение: 15-ти януари, петък, 11 часа
Драма, САЩ, 1995 г.
Режисьор: Майкъл Хофман
Участват: Хю Грант, Мег Райън, Робърт Дауни Jr., Сам Нийл, Дейвид Тюлис, Поли Уокър, Иън МакКелън и др.

Като амбициозен млад лекар Робърт Меривел започва да работи за крал Чарлз II и спасява на живота на човек, близък до негово величество. За награда Меривел става част от кралския двор и живее охолен живот, подходящ за неговата важна позиция.

Кралят му заповядва да се ожени за любовницата му, за да отклони подозренията на кралицата, но му забранява да се влюбва. Ситуацията се влошава, когато Меривел осъзнава, че все пак е влюбен в новата си съпруга.

Кралят научава новината и отнема на Меривел богатството и позицията. Загубата на кралското благоволение връща Меривел в изходна позиция. И благодарение на своите пътешествия и срещи със стари приятели, той преоткрива любовта си към истинската медицина и желанието си да бъде лекар.

УОЛСТРИЙТ
Оригинално заглавие: Wall Street
Дата на излъчване: 23-ти януари, събота, 23:00 часа
Повторение: 25-ти януари, понеделник, 16:00 часа
Криминален, драма, САЩ, 1987 г.
Режисьор: Оливър Стоун
Участват: Майкъл Дъглас, Чарли Шийн, Дарил Хана, Мартин Шийн, Терънс Стамп, Шон Йънг и др.

Уолстрийт – едно от най-култовите места в света с висока концентрация на несметни богатства, безмерна власт и вездесъщ контрол. Бързата печалба е примамка за двама истински играчи: финансовата легенда – Гордън Геко (Майкъл Дъглас) и млад брокер (Чарли Шийн), още в неведение за моралните компромиси, които ще трябва да направи със съвестта си. Скоро младият мъж разбира, че бързото забогатяване си има цена, която той не може да плати.

А безскрупулният озверял от алчност Гордън Геко е готов да унищожи всичките си съперници.

За ролята си в „Уолстрийт” Майкъл Дъглас взема „Оскар”. Филмът печели 7 награди и 2 номинации в различни международни фестивали и церемонии.

ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ
Оригинално заглавие: Chain reaction
Дата на излъчване: 23-ти януари, неделя, 23:00 часа
Криминален, САЩ, 1996 г.
Режисьор: Андрю Дейвис
Участват: Андрю Дейвис, Джош Фридман, Киану Рийвс, Фред Уорд, Кевин Дън , Морган Фрийман, Брайън Кокс, Челси Рос, Браян Кокс, Рейчъл Уейз

Младият техник Еди и красивата Лили са в екип от учени, разработващи нов източник на енергия, който ще преобърне световната индустрия. Експериментите са много успешни и екипът е пред прага на революционно откритие, но това не се случва. Лабораторията е взривена, а ръководителят на проекта – убит. Подозренията на полицията падат върху Еди и Лили, които в своя защита започват свое разследване. Озовават се в епицентъра на лабиринт от тайнствени правителствени сделки, високотехнологичен шпионаж и мрежа от загадъчни убийства…