Испания показва Пикасо и Дали пред камерата на tvart!

Пикасо и  Дали  по tvart

Карнавал  и  восъчни  фигури  допълват  картината

Десетки галерии и музеи в Испания отвориха врати за екипа на tvart. Най-ярките творби на Пикасо, Дали и Миро ще бъдат показани още този месец по българската медия за световно изкуство и туризъм, която вече има своята голяма аудитория на планетата чрез www.tvart.info .

Режисьорът Стилиян Иванов засне и шедьоврите на Ел Греко, както и хилядолетен храм в Толедо /старата столица на Испания/съчетал в себе си архитектурата и интериора на уж враждуващи религии – юдаизъм, християнство и ислям.

Интерес за широката публика представлява и колекцията на музея за восъчни фигури в Мадрид, която, по мнение на специалисти, превъзхожда тази на мадам Тюсо най-вече заради факта, че известните лица от човешката история не „стърчат“ просто в пространството, а са поставени в ситуационните картини.

Десертът в програмното меню на tvart ще бъдат кадрите на оператора Мирослав Евдосиев от карнавала в Испания, състоял се на 12 и 13 февруари.

Верни на програмната политика на tvart, екипите на медията не отразиха нищо свързано с коридата – „забавление“, което младите и европейски ориентирани испанци също не приемат.

На кадъра: произведение на Салвадор Дали