Истината за НЛО и чудовището от Лох Нес по National Geographic

Истината за … 2 започва в сряда, 2-ри ноември от 21:00 ч.

Мит или реалност? Факт или измислица? „Истината за…” се завръща за втори сезон, който разглежда най-популярните и трайни мистерии в света с погледа на криминалиста. Изгубеният град Атлантида, чудовището от Лох Нес, НЛО и древните кристални черепи са теми, които привличат огромно количество предположения и спорове. Като използва последните научни технологии, експертни мнения и разтърсващи експерименти, „Истината за…” изследва най-впечатляващите и смущаващи необясними феномени. В тези серии се гмурваме надълбоко, анализираме наличните факти и тестваме теориите на тези, които твърдят, че науката подкрепя легендите.

Кристалните черепи 2-ри ноември от 21:00 ч.

„Истината за…” кристалните черепи разглежда конкретно произхода на кристалния череп на Мичъл-Хеджис, за който се смята, че е открит в Белизе в началото на 20-ти век. Предаването отговаря на въпросите, които продължават да объркват зрителите. Дали това е съвременен предмет на изкуството? Дали е древен маянски артефакт, датиращ отпреди 4000 години? Или идва от неизвестното и притежава магически сили, които ни позволяват да погледнем в миналото, настоящето и бъдещето?

НЛО – 9-ти ноември от 21:00 ч.

НЛО. Всички са чували за тях. Някои са ги виждали и някои дори твърдят че са били отвлечени – но какво точно представляват те? „Истината за …” пътува до световната столица на НЛО, за да направи проучванията си. Като картографира наблюденията на НЛО от 40-те години на миналия век до сега, разследването разкрива теории на конспирацията и посочва конспираторите.

Чудовището от Лох Нес 16-ти ноември от 21:00 ч.

Чудовището от Лох Нес остава една от най-големите мистерии на всички времена. В продължение на векове хората говорят за това странно създание, което дебне в мрачните води на най-известното шотландско езеро Лох; но дали тези разкази са истина или са просто поредната приказка, предание или гигантска мистификация? Въпреки годините научни изследвания и безбройните свидетелства на очевидци, загадката на този легендарен звяр никога не е била разрешена. „Истината за…” чудовището от Лох Нес ще се потопи в тъмните дълбини на този спор, за да разкрие веднъж завинаги дали Неси наистина съществува.

Крал Артур 23-ти ноември от 21:00 ч.

Исторически факт? Или древна измислица?

Историята за крал Артур се е превърнала в една от най-популярните и трайни легенди в света. Смята се, че крал Артур е живял преди 1500 години, бил е благороден владетел, който защитавал британците от кланетата на настъпващите варварски орди. Приказките за невероятния крал са изпъстрени с привидно невероятни факти, които от векове са неделима част от легендата.

Атлантида 30-ти ноември от 21:00 ч.

„Истината за…” Атлантида иска да се гмурне в мрачните дълбини на спора за този остров, като внимателно пресява исторически сведения, научни експерименти и академични мнения. Това е пътешествие, което ни отвежда до тропичните Бахами, Маями, Санторини и до археологическа местност на Крит, докато разплитаме миналото, за да разкрием истинската история на Атлантида.