Истината за убийството на Джон Кенеди по Discovery Channel

Discovery Channel разкрива „Истината за убийството на Джон Кенеди”

Премиерата съвпада с 50 годишнината от смъртта на американския президент

Точно 50 години след смъртта на американския президент Джон Кенеди, Discovery Channel хвърля светлина върху едно от най-шокиращите убийства в историята на Съединените щати.

„Истината за убийството на Джон Кенеди” е поредица от четири предавания, която ще  се опита да отговори на всички въпроси на зрителите относно събитията от съдбоносния ден. На 22 ноември от 23:00 часа ще научим повече за „Залавянето на Осуалд“. Документалният филм разкрива как предполагаемият убиец на Кенеди – Лий Харви Осуалд, е заловен и убит в Далас само 90 минути след фаталния изстрел през 1963 година. Ще видим различни гледни точки и анализ на случилото се.

Веднага след това, от 00.00 часа Discovery Channel ще излъчи „Изгубените записи“. Филмът ще представи публичните записи от срещата на най-високопоставените държавни лица на САЩ в деня на убийството, случила са на борда на правителствения самолет Air Force One. В комбинация с аудио записи от полицейските сили на Далас, както и със свидетелски показания и радио записи на репортери, видели с очите си убийството, лентите предлагат уникален поглед зад кулисите на едни от най-мрачните и тежки часове от американската история.

На следващия ден, 23 ноември, ще видим всички четири филма от 11:00 до 16:00 часа. След повторенията на „Залавянето на Осуалд“ и „Изгубени записи“ в 13:00 часа ще гледаме Цялото президентско войнство“ и „Джон Кенеди: Димящото дуло“ от 15:00 часа.

В „Цялото президентско войнство” ще се разровим из архивите на аферата Уотъргейт, ще станем свидетели на шокиращи записи от овалния кабинет и вълнуващи интервюта с хората, увековечили престъпленията, с извършителите и с онези, които са в състояние да опишат най-добре случилото се. Специалното издание на Discovery Channel разкрива историята, която започва с „третокласен опит за влизане с взлом” и ескалира в първата и единствена президентска оставка в американската история. Робърт Редфорд, Дъстин Хофман, Боб Уудуърд, Рейчъл Мадау са само някои от забележителните имена, от които ще чуем пикантните факти от историята на американските президенти.

„Джон Кенеди: Димящото дуло“ представя съдебномедицински анализ на убийството. Специалното издание разкрива случилото се на 22.11.1963 г., когато всъщност втори човек стреля случайно и именно този изстрел убива Кенеди. В последствие това се превръща в най-голямото прикритие на факти в американската история.

Четирите документални филма са вълнуваща ретроспекция на събитията около убийството на Кенеди и залавянето на убиеца му. Зрителите имат уникалната възможност да преживеят стъпка по стъпка случилото се, изживявайки страха, тъгата и напрежението на свидетелите. „Истината за убийството на Джон Кенеди” е с премиера на 22 ноември само по Discovery Channel.