История на футбола – 14-дневен 24/7 ТВ маратон

История на футбола – 28 май – 10 юни 2018 г.

Канал History излъчва световно, 14-дневно, 24/7 телевизионно събитие в над 160 територии в навечерието на Световното първенство по футбол през 2018 година

Изпълнителният директор на A+E Networks International Патрик Виен има удоволствието пръв да обяви излъчването в световен мащаб на „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ – 14-дневно, 24/7, мега телевизионно събитие, което ще продължи от 28 май до 10 юни 2018 година. Планирано за излъчване по HISTORY®, събитието ще отрази очакването и въодушевлението от Световното първенство по футбол през 2018 година. Говорител за пресата по света ще бъде Давид Вия, носител на Световната купа и един от най-награждаваните играчи в света.

„ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ ще се излъчва в над 160 територии по света, сред които Бразилия, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Германия, Унгария, Италия, Япония, Корея, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Испания, Великобритания, както и в цяла Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия.

Като част от 14-дневното програмно събитие, HISTORY ще представи набор от оригинални първокласни документални сериали, както и късометражни специални продукции, допълнени с внимателна подборка от филми от Световните първенства. С подкрепата на световния „посланик“ на събитието Давид Вия и много други изтъкнати играчи, треньори, журналисти и специалисти, „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ ще бъде задълбочено проучване на спорта от различни гледни точки.

Овен това, „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ ще даде на феновете невероятни възможности да гледат HISTORY по нов и вълнуващ начин. Активностите в социалните медии, като анкети, въпроси и отговори от специалисти, дискусии и комуникация с местните футболни отбори ще помогнат за вдъхновяването на цели страни да се включат в разговора, за да дебатират и споделят мнения за някои от най-влиятелните играчи, мениджъри и моменти от историята на футбола.

Патрик Виен казва: “Ние замислихме „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ като силно въздействащо увлекателно телевизионно събитие, поставящо акцента върху един от онези редки моменти в световната ни култура, когато голяма част от хората по целия свят се свързват помежду си с такава страст – Световното първенство по футбол. Маниерът на представяне на истории на HISTORY, който е от световна класа, е създал уникална комбинация от световни и местни програми, както по-дълги форми, така и по-кратки формати, за да даде на зрителите едно широкообхватно футболно съдържание, което ще представи много феноменални истории, определили облика на тази игра. Това е най-голямата международна програмна инициатива, която канал HISTORY е предприемал и аз не бих могъл да бъда по-горд с нашия екип и с Давид Вия като наш партньор”.

Дан Корн, изпълнителен продуцент на „История на футбола“ и програмен вицепрезидент на A+E UK, отбелязва: “При тези темпераментни мнения за футбола на феновете по света, огромният програмен подбор на HISTORY за това събитие ще има за цел да ангажира и да даде начало на увлекателен дебат относно върховите исторически моменти в този спорт, за това кой е най-добрият играч в историята, кои са треньорите, оказали най-голямо влияние върху тази игра, и още много други. За най-запалените и за по-умерените фенове, History ще посвети 14 дни на историята на футбола”

Дейвид Вия споделя: “Като запален футболист имах шанса да видя от първо лице какво означава футболът за толкова много хора и какво влияние оказва той върху живота на хората. „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“, разказана толкова изчерпателно от толкова обичан и уважаван световен бранд като HISTORY, е забележително начинание. Аз съм въодушевен и поласкан от възможността да работя с HISTORY по това фантастично телевизионно събитие, защото то дава възможност на моите колеги – играчи, на треньорите и на мен самия да говорим за това какво означава тази игра за нас и да възкресим толкова много невероятни спомени”.

Световни оригинални продукции

В основата на „ИСТОРИЯ НА ФУТБОЛА“ са световните оригинални първокласни поредици, които включват:

“Най-великите моменти във футбола“ (5 x 60’) представлява хроника на отборите и играчите в най-новата история на Световното първенство, чиито умения и постижения направиха от този спорт нещо много по-значимо както за феновете, така и за обикновените зрители, и които поддържайки неспирното развитие на този спорт, го превърнаха в познатия ни днес комерсиален гигант. Епизодите включват: “Пеле, Аржентина и Диктаторите“, “Павароти, Газа и лъвовете от Камерун“, “Франция 1998 г.: Тримата мускетари“, “Донесете ми главата на Диего Армандо Марадона“ и “Седем гола, които разтърсиха Бразилия“. Всеки от тях показва историята зад най-невероятните и значителни моменти във футбола и техните автори в лицето на играчите, треньорите и феновете. Епизоди 1, 2 и 3 са продуцирани от Goalhanger Films; 4 и 5 са продуцирани от North One Television.

“Кръстници във футбола“ (5 x 60’) включва пет впечатляващи документални филма, които проникват в ума и стратегиите на най-великите и най-почитаните мениджъри на клубове, показвайки тяхното издигане – често от сравнително незабележима кариера на играчи – за да се превърнат в световни суперзвезди на спорта, каквито са днес. Луи ван Гал, Жерар Улие, Клаудио Раниери, Рой Ходжсън, Свен Горан Ериксен – за всеки от петимата титани на съвременната ни игра е направен проникновен и честен портрет на постиженията, както на терена, така и извън него, с помощта на архивни материали и интервюта с хора и играчи, които го познават най-добре. Поредицата е продуцирана от Zig Zag Productions.

“Най-големите двубои в света на футбола“ (5 x 30’) сравнява най-великите играчи от миналото с най-великите от днес, за да установи веднъж завинаги кой от тях е най-добрият. Всяко поколение има мнение за това кой е най-великият играч в света. За по-възрастните това са Пеле, Пушкаш, Еузебио, Ди Стефано и Чарлтън. За новото поколение това са Кристиано Роналдо срещу Лионел Меси или Давид Вия срещу Томас Мюлер. А за тези между дете поколения спорът е за съответния талант на Марадона, Зидан, Гулит или Ван Бастен. С помощта на набор от експерти, играчи и носители на световната купа и използвайки безпристрастната статистика, както и романтиката на стила и страстта, поредицата ще се опита да отговори на най-трудния въпрос в спорта. Поредицата е продуцирана от Goalhanger Films.

Кратки телевизионни форми

HISTORY ще покаже и някои кратки оригинални специални продукции, които ще бъдат фокусирани върху всичко останало освен играта… от произхода на топката до безумството на най-отявлените фенове, находчивостта на фотографите и още много други. Кратките форми ще дадат по-задълбочена представа за футболния спорт.

– „The Photographer“/“Фотографът“ – Джери Кранхъм и Марк Лийч получиха голяма известност, след като отразиха някои от най-незабравимите моменти във футбола. От 60-те години на миналия век те снимат и обезсмъртяват най-невероятните положения от най-голямото шоу на трева, много от които не са виждани досега. Това са забравените образи на Световното първенство.

-„The Scout“/“Скаутът“ – Пит де Висер се смята за един от най-големите футболни скаути в света. Той е станал известен с откриването на световни звезди на футбола като Яп Стам, Давид Луиш, Марк Овермарс, Рууд ван Нистелрой, Еден Азар и Кевин де Бройне. В тази продукция той разкрива своите тайни за първи път.

-„The Superfan“/“Суперфена“ – Мануел Касерес Артесеро, по-известен като ‘Manolo el del bombo’ е национална институция в Испания и мегафен, който носи фланелка с номер 12 всеки ден и управлява уникален бар за фенове на футбола във Валенсия, който прилича на музей на испанския футбол. Той придоби международна известност, когато неговият знаменит барабан беше откраднат миналата година.

-„The Referee“/“Реферът“ – Яуахир Джуълс е описвана като един от най-забележителните рефери в Англия. Двадесет и три годишна, тя е единствената жена-рефер от мюсюлмански произход, квалифицирана от Футболната асоциация, официално практикуваща в момента на футболния терен, където редовно наказва грубите играчи на игрищата на скандалните Hackney Marshes в Източен Лондон.

-„The Prodigy“/“Феноменът“ – Четиригодишният Марко Антонио може да е малък, но заради футболните му умения мнозина вече го наричат следващия Неймар. Неговите родители гледат на уменията му с топката като на изходен билет от един от най-суровите бордеи на Рио де Жанейро. Но, многообещаващата му бъдеща кариера виси застрашително на косъм поради сериозни чревни проблеми, изискващи медицинска помощ, каквато липсва в страната.