Иван Звездев спори в bTV – мъжете или жените готвят по-добре?


Кой е по-добър готвач спориха във вторник мъжко-женските клубове на „Денят е прекрасен” по bTV

В „Денят е прекрасен”, както всеки вторник, се заформи спор на мъжко-женските клубове. Този път темата на дебата беше кой е по-добър готвач – мъжът или жената. Към отбора на Ива и Хари от „Сутрешният екипаж” на N-JOY се присъедини и една от най-красивите българки – Румяна Маринова. В мъжкия кът рамо на Васко и Генчо даде тежката артилерия в кулинарията – Иван Звездев.

Още в началото мъжете взеха превес като изтъкнаха, че още от древни времена титлата главен готвач е била свързвана с мъжете. „Където има майсторлък, там сме ние. Всеки може да готви, но това е изкуство, в което мъжете са по-добри”, заяви Генчо. Иван допълни, че има някои професии, които са чисто мъжки и готварството е една от тях и че на силният пол повече приляга да държи ножа.

Дамите от женския клуб веднага изразиха възраженията си и подкрепиха тезата, че всички още от малки живеят с „гозбите на мама и баба”. „Освен, че готви вкусно, жената слага и по щипка любов при приготвянето на едно ястие. Когато става въпрос за домашен уют, за изящност в готвенето, тогава жената е водещата сила”, каза Руми. Хари добави, че жената е естет в готвенето, защото освен да приготви ястие, тя знае и как да го поднесе, за да впечатли още повече.

На финала Иван Звездев предложи на водещите да завършат дуела в неговото студио, където да покажат нагледно кой е по-добър готвач.

Запис от предаването можете да видите тук: http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/205987696