Избираме „Българските Военни събития на 20-ти век” с БНТ

Кампанията „Българските събития на 20-ти век” стартира на 3 декември

На 3 декември от 20:50 ч. стартира кампанията „Българските събития на 20-ти век”. Тя ще се излъчва на живо по БНТ1, БНТ САТ, както и онлайн на сайта http://vek.bnt.bg .

Преди началото на кампанията БНТ поръча на агенция „Алфа рисърч” да извърши представително социологическо проучване, което да определи 100 номинации за събития на века. Към тях беше добавено и експертното мнение на екип от водещи български историци.

Резултатите са разпределени в 10 категории, които покриват много исторически факти и области на живота. В откриващото предаване ще бъдат обявени събитията, номинирани  в първата категория Българските Военни успехи на ХХ век. Водещият Георги Тенев ще разговаря в студиото с четирите групи гости – историци, политици, кинорежисьори и учители по история.

Линиите за гласуване ще бъдат отворени по време на живото предаване. Зрителите ще могат да гласуват в 7 поредни дни до следващия четвъртък, 10 декември. Тогава ще стане ясно и кое е събитието победител в  категорията „Българските Военни събития на 20-ти век”.

Водещ на кампанията е Георги Тенев. Режисьори са Лъчезар Аврамов и Христо Живков. Сценарист – Димитър Стоянович, отговорен оператор – Стефан Куцаров.

 
По темата: ,