Избират Барбра Страйсънд за Личност на годината – основания много!

Носителката на 8 награди грами Barbra Streisand ще бъде удостоена с наградата Личност на годината на Musicares® 2011

Годишната благотворителна гала вечер ще се проведе на 11 февруари 2011, в седмицата на наградите Грами

Barbra Streisand, актриса/изпълнител/автор/продуцент/дизайнер/автор/активист и носителка на 8 награди Грами (вкл.и в категориите „Легенда” и „За цялостно творчество”), ще получи наградата Личнаст на годината на MusiCares® 2011 на 21-та годишна благотворителна гала вечер, съобщиха Neil Portnow, Президент President на фондацията MusiCares и The Recording Academy®, и Paul Caine, Председател на борда на MusiCares. Приходите от вечерта и концерта по награждаването на Streisand, която щи си състои в Лос Анжелис на 11 февруари 2011, в седмицата на Грами наградите, ще са голяма помощ за MusiCares, която обезпечава хората от музикалния бранш във време на финансова, медицинска и лична криза.

Легендарната актриса ще бъде удостоена с наградата Личнаст на годината заради признанието за креативните й постижения, както и благотворителната дейност, която е изключително мащабна през годините.

„Barbra Streisand е истинска ренесансова жена, при която артистичността и филантропията вървят ръка за ръка”, казва Portnow. „Изключителният талант, страст и пълното отдаване при креативните проекти – без значение дали става въпрос за филм, телевизия или музика, съответстват на щедростта и посвещаването на нейните благотворителни каузи. Така че е напълно подходящо невероятното признание като Личност на годината на 21-та годишна MusiCares гала.“

„Barbra е синоним на артистично съвършенство,“ казва Caine. „Това, което е наистина забележително е, че артист от нейния ранг е толкова щедър. Като част от широката й филантропия, над 21 милиона щ.д. от нейните две последни концертни турнета са насочени за каузи, които тя подкрепя.“

„За мен възможността на създавам е както дар, така и отговорност да направим света по-сигурно, здравословно и мирно място,“ споделя Streisand. „Чест е да бъда призната за Личност на годината от MusiCares 2011. Уважавам много работата, която вършат за намирането на жизненоважни източници – при спешна финансова необходимост или достъп до възстановяващи ресурси – за нуждаещи се хора от музикалния бранш.“

Гала вечерта за Личност на годината 2011 на MusiCares ще започне с набиране на средства и търг с изключителна и несравнима селекция от луксозни предмети, VIP преживявания и неповторими моменти за присъстващите гости. Набирането на средства и търгът ще бъдат последвани от вечеря, връчване на наградата и наситен със звезди трибютен концерт. Церемонията за Личност на годината на MusiCares е едно от най-престижните събития в седмицата на наградите Грами. 53-те годишни награди Грами ще се състоят на 13 февруари 2011 в STAPLES Center и ще се предават на живо от CBS Television Network.

Кариерата на Barbra Streisand е белязана от смели креативни постижения и от поредица първи места. Несравним талант, Streisand е единственият артист с колекция от награди Оскар, Тони, Еми, Грами, Златен глобус, Национален медал на изкуствата както и Орден на почетния легион на Франция и Награда за цялостен принос на Американския филмов институт. Тя е също така и първата жена режисьор с награда на Кенеди център.

Streisand е единствената изпълнителка с No. 1 албуми в пет последователни десетилетия. Има 51 златни, 30 платинени и 18 мултиплатинени албума, а това е повече от всяка друга изпълнителка, според Асоциацията на Звукозаписната индустрия в Америка. С продажбите си от 71.5 милиона албума също така оглавява класацията за изпълнителки. С дебюта на Love Is The Answer на No. 1 през 2009, времето между първия и последния No. 1 албуми става 46 години — а това е по-дълъг период от който и да е друг изпълнител или група.

За първия игрален филм, „Весело момиче” през 1968 г.получава награда на академията за най-добра актриса. С „Йентъл” (1983), нейният режисьорски дебют, тя става първата жена, която е режисьор, продуцент, автор и звезда в голяма филмова продукция. „Йентъл” получава 5 номинации за Оскар и Златен глобус за Най-добър режисьор/Игрален филм и Най-добър игрален филм/Комедия или мюзикъл. „Принцът на приливите”, следващият й режисьорски филм, в който също участва и продуцира е първият игрален филм, режисиран от жена, който получава номинация от Режисьорската гилдия на Америка, както и 7 номинации на Академията. През 1994 получава награда от Режисьорската гилдия на Америка за ТВ спешъла „Barbra: The Concert,“ режисиран съвместно с Dwight Hemion.

Дебютът на Barbra на Бродуей в „Мога да ти го продам на едро“ й носи номинация за Тони. За нейния първи албум, The Barbra Streisand Album, през 1963 г.получава 2 награди Грами, вкл.и за „Най-добро вокално изпълнение”, които я превръщат в най-младата носителка на тази награда по това време. За „Evergreen,“ любовната тема към нейния хитов филм „Роди се звезда”, през 1976 г.тя става първата композиторка с награда на Академията. През 1997 г.отново получава номинация като съкомпозиторка на „I Finally Found Someone,“ базиран на филма й от 1996 „Огледалото има две лица”. Филмъм получава 2 номинации за Оскар и Златен глобус за „Най-добра поддържаща актриса” на Lauren Bacall. Първият ТВ спешъл на Streisand – „My Name Is Barbra“ (1965), й носи 5 награди Еми, вкл.за най-добро изпълнение, както и първата от двете награди „Пийбоди”. Този успех се повтаря 30 години по-късно с „Barbra: The Concert,“ който носи още 2 награди Еми на Streisand между общо петте за продукцията. Това шоу се превръща в музикалната програма с най-висок рейтинг в историята на HBO. Нейният ТВ концертен спешъл от 2001, „Timeless. Live in Concert,“ корежисиран от нея, печели още 4 Еми награди.

DVD изданията на концертите също оглавяват класациите. Тройтото издание от 2009, Streisand The Concerts, заема No. 1 в DVD класацията на Billboard цели три седмици. Година по-късно – One Night Only, също застава на номер едно.

Дейността й в борбата за граждански права и благотворителните търсения са не по-малко впечатляващи. Фондацията Streisand е дала милиони долари чрез 2,100 дарения на организации с нестопанска цел и набира също така милиони долари чрез изпълненията си. Streisand поддържа впечатляващи каузи – от СПИН организации до такива, които защитават равенството при жените, човешките и граждански права, защита на околната среда, еврейско-арабските взаимоотношения, както и взаимоотношенията между афро-американците и евреите.

Създадена през 1989 от Звукозаписната академия, MusiCares осигурява безопасна мрежа от критична помощ за хората от музикалния бизнес във времена на криза. Услугите и ресурсите на  MusiCares покриват широк обсег от финансова, медицинска и лична спешна помощ и всеки един случай се разглежда индивидуално и поверително. MusiCares насочва ресурси и внимание към проблемите на човешката дейност в музикалната индустрия, които могат да повлияят директо на доброто развитие на музикалната общност. За повече информация, посетете www.musicares.com.

Създадена през 1957, Звукозаписната академия е организация от музиканти, продуценти, тонрежисьори и записващи професионалисти, които са посветени на подобряването на културните условия и качеството на живот на музиката и нейните създатели. Позната най-вече с наградите Грами – най-високо отличие за музикално постижение в музиката – Звукозаписната академия е отговорна за професионалното развитие, културно обогатяване, образование и програми в обслужващия сектор. Академията продължава да се съсредоточава върху мисията да открива музикалното майсторство, да защитава правата на създателите на музика и да се грижи за това музиката да бъде неотлъчна част от нашата култура. За повече информация за Академията, посетете www.grammy.com. За последни новини и eксклузивно съдържание, присъединете се към Facebook (www.facebook.com/thegrammys), MySpace (www.myspace.com/thegrammys), Twitter (www.twitter.com/thegrammys) и YouTube (www.youtube.com/thegrammys).

Снимка: Virginia Records / Sony Music Enterprises

Barbra Streisand – Woman in Love

 
По темата: ,