Избрахме за вас от bTV Comedy: само смешни филми

Акценти от филмовата програма на bTV COMEDY, за седмицата 14 – 20 декември 2009 г.

ОСТАВАШ БЕЗ ДЕСЕРТ, ТАТКО
Оригинално заглавие: No Dessert, Dad, Till You Mow the Lawn
Дата на излъчване: 14-ти декември, понеделник, 21:00 часа
Семейна комедия, САЩ, 1994 г.
Режисьор: Хауърд Маккейн
Участват: Робърт Хейз, Джоана Кърнс, Джошуа Шейфър, Джими Марсдън, Алисън Мак и др.

Кен Кохран (Робърт Хейз) и Каръл (Джоана Кърнс) искат да откажат цигарите чрез автохипноза. Аудиокасетите със записите на сеансите попадат в ръцете на децата им -Джъстин (Джошуа Шейфър) и Моника (Алисън Мак). Малчуганите решават да използват „тайното оръжие”, за да променят родителите си. Успяват да се сдобият с идеалните баща и майка, да „програмират” брат си Тайлър (Джими Марсдън) и да го пратят във военно училище. Едно обаче не им се получава – да пълнят банковите сметки на родителите си… След безнаказани безразсъдни покупки, чековете на мама и тате вече нямат покритие. Лъжата скоро ще излезе наяве, но стореното –сторено…

СВАТБАРИ
Дата на излъчване:15-ти декември, вторник, 21:00 часа
Повторение: 16-ти декември, сряда, 10:00 часа
Екшън, Комедия, САЩ, 1997 г.
Режисьор: Тамра Дейвис
Участват: Люк Уилсън Анди Дик, Дрю Баримор и др.

Четирима изтупани в костюми мъже, посрещат свой приятел при излизане от затвора, където той е излежал 3-годишна присъда, за да го заведат на собствената му сватба. Пътьом групата се отбива в една банка с намерението кандидат-младоженецът да изтегли пари…Там става ясно, че той е известен банков крадец, който действително е имал намерението да изтегли пари от банакта – само че не своите собствени! Приятелите му май изобщо не са били информирани за плана и се оказват неволни съучастници в обира…Младоженецът-обирджия цитира под път и над път Шекспирови произведения и си е спечелил прякора „Хамлет”.

ДОКТОР ДУЛИТЪЛ 1
Оригинално заглавие: Dr. Dolittlе 1
Дата на излъчване:16-ти декември, сряда, 21:00 часа
Повторение: 17-ти декември, четвъртък, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Бети Томас
Участват: Еди Ммърфи, Ози Дейвис, Оливър Плат, Кристен Уилсън и др.

Д-р Дулитъл е много способен лекар. Има странна дарба от дете, за чието съществуване е позабравил – разбира езика на животните и може да общува с тях. Ще му се наложи да си пропомни за този способност, но това ще обърка спокойничкия му живот. Защото ще се окаже, че няма жива твар по земята, която да не се нуждае спешно от помощта на д-р Дулитъл. За изненада и на самия д-р Дулитъл неговите пернати, четирикраки и космати нови приятели го научават на доста нови неща, които го правят по-добър човек.

ДОКТОР ДУЛИТЪЛ 2
Оригинално заглавие: Dr. Dolittlе 2
Дата на излъчване:17-ти декември, четвъртък, 21:00 часа
Повторение: 18-ти декември, петък, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Бети Томас
Участват: Еди Мърфи, Ози Дейвис, Оливър Плат, Кристен Уилсън и др.

ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА
Оригинално заглавие: La Folie des grandeurs
Дата на излъчване:18-ти декември, петък, 21:00 часа
Повторение: 19-ти декември, събота, 10:00 часа
Комедия, Франция, Испания, Италия, Германия, 1971 г.
Режисьор: Жeрар Ури
Участват: Луи дюо Фюнес, Ив Монтан, Алберто де Мендоза, Алиса Саприч и др.

Кралският бирник на испанската кралица дон Салюст (Луи дьо Фюнес) е богат, алчен скъперник. Хитрият му слуга Блаз (Ив Монтан) е откровен женкар и весел мошеник, който непрекъснато се подиграва с господаря си. Решава да го подхлъзне като използвайки алчността на Салюст го кара да съблазни испанската кралица (Карен Шубер). На коварния Салюст не му трябва много… . Първоначално по сценарий ролята на слугата на Салюст Блаз е трябвало да изигирае Бурвил, но внезапната смърт на комика налага смяна на намеренията и мястото му заема Ив Монтатн. Ето какво пише британското списание за тази комедия: „Монтан и Фюнес са титани на световното кино… Не случайно филмът на Жерар Ури бе обявен за най-добрата комедия на ХХ век в паневропейското допитване през 2000 г. “

ФЛАБЪР
Оригинално заглавие: Flubber
Дата на излъчване:20-ти декември, 21:00 часа
Комедия, САЩ, 1997 г.
Режисьор: Лес Мейфилд
Участват: Марсиа Гай Хардън, Робин Уилямс, Нанси Олсън, Лес Мейфийлд, Кристофър Макдоналд, Реймънд Бари и др.

Професор Филип Брейнард (Робин Уилямс) като всички гениални хора е доста разсеян. На два пъти пропуска собствената си сватба с годеницата си Сара (Марсия Гай Хардън). Но това е само защото умът му винаги е ангажиран с великите му изобретения. Асистентът на професора е един свръхвлюбчив летящ робот. Двамата работят над грандиозен проект. Те изобретяват вещество, което може да реши световните енергийни проблеми и финансовите проблеми на колежа Медфийлд, където Сара е директор. В един следобед, в който Филип, на път да пропусне и третия си сватбен ден, проектът е реализиран. Появава се субстанция, която при допир с предмети и с хора, ги кара да летят с невероятна скорост. Прилича на гума е су нарича Флабър!

 
По темата: , ,