Избрани филми от bTV Comedy: гледай от 16 до 19 ноември

СКЪПА, УГОЛЕМИХ ДЕТЕТО
Оригинално заглавие: Honey, I blew up the Kid
Дата на излъчване: 16-и ноември, понеделник, 21:00 часа
Комедия, фантастика, САЩ, 1992 г.
Режисьор: Рандал Клайсър
Участват: Лойд Бриджис, Джон Ший, Кери Ръсел, Рик Моранис и др.

Ето го отново Уейн Жалински. Да, да, точно така, онзи същият, който си смали децата. Този път той работи върху машина, която може да уголемява нещата. И без да гадаете много е ясно, че това се случва с негов много много близък човек…

”Скъпа, уголемих детето” е фантастична комедия за бебето-Гудзила, произведено от лудия учен Жалински, което ще обърне града с главата надолу.

МИСИС ДАУТФАЙЪР
Оригинално заглавие: Mrs. Doubtfire
Дата на излъчване: 18-и ноември, сряда, 21:00 часа
Повторение: 19-и ноември, четвъртък, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 1993 г.
Режисьор: Крис Кълъмбъс
Участват: Робин Уилямс, Пиърс Броснан, Сали Филд, Робърт Проски и др.

Когато Даниъл Хилард научава, че бившата му жена си търси икономка, той веднага кандидатства за позицията. Но преобразен в Мисис Даутфайър. След като е назначен, той старателно и всеотдайно се грижи за семейството, което неотдавна е изгубил.

Филмът е отличен с “Оскар“ за грим и със „Златен глобус“ за най добра комедия през 1994 г. Робин Уилямс пък получава приз за най-добра мъжка роля, въпреки че играе жена.

В реалния си живот Р.Уилямс се развежда с жена си, за да се ожени за бавачката на децата им, докато на филма се развежда с жена си и самият той се маскира като бавачка. Всъщност Робин Уилямс играе мисис Даутфайър за втори път, след като в шоуто на Анду Кауфман се представя за неговата баба. Всеки ден тоновете грим, които превръщат Уилямс в мисис Даутфайър се наслагвали върху него в продължение на 4 часа и половина.

ПОЛИЦАЯТ СЕ ЖЕНИ
Оригинално заглавие: Le Gendarme se marie
Дата на излъчване:19-и ноември, четвъртък, 21:00 часа
Повторение: 20-и ноември, петък, 10:00 часа
Комедия, Франция, Италия, 1968 г.
Режисьор: Жан Жиро
Участват: Луи дьо Фюнес, Жьоньовиев Гра, Клод Жансак,
Мишел Галабрю, Алън Скот и др.

Датата 1 юли в Сен Тропе е свързана с началото на курортния сезон. За да работят по-ефективно полицаите от курортния град решават да свалят униформите и да ловят престъпниците в цивилно облекло. Така да се каже – хем под прикритие, пък и за да не им е толкова горещо. Полицай Крюшо е на поста си, край него профучава спортен автомобил с далеч над позволената скорост. Крюшо с апломб се втурва в преследване на пътния джигит, но за негова огромна изненада луксозното возило спира пред полицейското управление. От него излиза достолепна дама – окзва се, че това е Жозефа, вдовица на известен полицейски офицер…