Избрани филми, видео анонси от PRO.BG

Избрани филмови акценти от програмата на PRO.BG за седмицата 1-7 февруари 2010

„Монахини под прикритие” – вторник, 2 февруари от 15:00 часа
Оригинално заглавие: Nuns On The Run, 1990
Жанр: комедия, криминален
Участват: Ерик Айдъл, Роби Колтрейн, Камила Кодури и др.

Чарли и Браян са искрени приятели, които работят по неволя като престъпници в бандата на господин Кейси. Работата им е уморителна и често пълна с предизвикателства, но един ден получават тежката задача да откраднат пари от трафика на наркотици, който върти китайската банда в Лондон. В тази си задача двамата приятели съзират възможност за себеизява и решават да откраднат парите за себе си, като бъдещ пенсионен фонд. Междувременно Браян се влюбва в изключително късогледата сервитьорка Вяра, която в отговор на чувствата му се замесва с Браян и Чарли в абсурдната ситуация да бъдат преследвани от две бандитски банди, полиция, роднини и монахините от един метох.

Войник” – петък, 5 февруари от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Soldier, 1998 (Уорнър)
Жанр: екшън
Участват: Кърт Ръсел, Джейсън Скот Ли, Гари Бъзи и др.

Изоставен на отдалечена планета, той трябва да докаже себе си в една последна битка… Сержант Тод е опитен боец от елитна група. След като става жертва на група от генетично подобрени войници, той е изоставен на отдалечена планета, която се използва за хвърляне на отпадъци. Скоро той среща група от оцелели от катастрофа, които живеят мирно на планетата. Мирът и спокойствието са скоро нарушени от група от супер-войници, които са изпратени да унищожат колонията – тогава единствената им надежда за оцеляване се оказва сержантът…

Аз, Шпионинът” – събота, 6 февруари от 17:00 часа
Оригинално заглавие: I Spy, 2002 (Сони)
Жанр: екшън, комедия
Участват: Еди Мърфи, Оуен Уилсън и др.

Видео анонс: https://www.youtube.com/watch?v=8ePVWDcEWo0

Еди Мърфи е в ролята на Кели Робинсън – високоплатен боксьор, който трябва да си сътрудничи с героя на Оуен Уилсън – Алекс Скот, който е подценяван таен агент. Мисията им е да открият разузнавателен самолет, попаднал в ръцете на злодеите.

Достатъчно” – събота, 6 февруари от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Enough, 2002 (Сони)
Жанр: екшън
Участват: Дженифър Лопес, Бил Кемпбъл и др.

Жена, жертва на домашно насилие осъзнава, че мъжът-мечта, за когото се е омъжила не е човекът, за когото го е мислила. Тя и дъщеря й се опитват да избягат от него, но той я преследва. Опасявайки се не само за собствения си живот, но и за този, на дъщеря си, тя решава, че има само един изход – да го убие.

Дракула” – неделя, 7 февруари от 19:45 часа – МЕГА КИНО
Оригинално заглавие: BRAM STOKER’S DRACULA, 1992 (Сони)
Жанр: ужаси, романтичен
Участват: Гари Олдман, Уинона Райдър, Антъни Хопкинс, Киану Рийвс, Ричард Грант и др.

Това е филмова версия базирана на едноименния класически роман на Брам Стокър. Младият адвокат Джонатан Харкър е изпратен в мрачно и мъгливо селце в сърцето на Европа. Там той е заловен и затворен от страховития вампир Дракула, който пътува до Лондон, вдъхновен от снимка на годеницата на Харкър, Мина Рей. Когато вампирът пристига в Лондон, той се отдава на любимото си занимание – кръвопийството!

Паник стая” – неделя, 7 февруари от 21:45 часа – МЕГА КИНО
Оригинално заглавие: Panic Room, 2002 (Сони)
Жанр: трилър
Участват: Джоди Фостър, Форест Уитакър, Джаред Лето и др.

Мег Олтман е самотна майка, чиято дъщеря Сара страда от диабет. Мег преживява тежък развод, който принуждава двете да се нанесат в нова къща. Двете избират старо жилище в Ню Йорк, в което има необичайно помещение – паник стая. Със стоманени стени и врата, отделна вентилационна система, комуникационна система и видео наблюдение, стаята е непревземаема. Тя се превръща в необходимост, когато в новия дом на Олтман проникват трима крадци – Джуниър, Бърнам и Раул. Мег и Сара успяват да се заключат в паник стаята преди крадците да стигнат до тях, но лекарството на Сара остава отвън, телефонът в стаята е прекъснат, а това, което търсят крадците е заключено в стаята с тях…