Избрани филмови хитове по PRO.BG – гледай от 16 до 22 ноември

Акценти от филмвата програма на PRO.BG за седмицата 16-22 ноември

„Готвачът и неговите дъщери” – понеделник, 16 ноември от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Tortilla Soup, 2001 (MGM)
Жанр: комедия
Участват: Жаклин Обрадор, Тамара Мейо, Хектор Елизондо и др.
Режисьор: Мария Рипол

Мартин Наваджо е пенсиониран готвач, който живее в дома си в Лос Анджелис с трите си страхотни, но самотни и вече доста поотраснали дъщери – Марибел, Кармен и Летисия. Нещата придобиват романтичен обрат, когато таткото, вдовец, търсейки подходящия мъж за всяка от тях, открива за себе си вихрена разведена дама. За рецептата за щастие са необходими някои необичайни подправки.

„Забрави, Париж” – четвъртък, 19 ноември от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Forget Paris, 1995 (Warner)
Жанр: романтична комедия
Участват: Били Кристъл, Дебора Уингър, Били Кристъл, Джо Мантегна, Синтия Стивънсън и др.
Режисьор: Били Кристъл

Професионалният баскетболен съдия Мики Гордън се запознава с Елън Андрюс в Париж. Между двамата пламва любов и това слага край на подредения му ергенски живот. Следва един прекрасен и романтичен меден месец. Но когато младоженците се отърсват от предбрачните илюзии, започва борбата им да запазят страстта жива в ежедневието на женени хора.

„Бели престилки” – петък, 20 ноември от 15:00 часа
Оригинално заглавие: WhiteCoats, 2004
Жанр: комедия
Участват: Питър Олдринг, Пат Кели, Джейн Маклийн и др.

Бoлницaтa „Ceйнт Oлбъртс” e в бeдa. Haй-дoбритe лeкaри нaпускaт. Toвa oстaвя шeстимa млaди стaжaнти нa oгнeвaтa линия. Xирургичeски грeшки, изгубeни пaциeнти, стoнoвe в джaкузитo, пoгрoм в мoргaтa – всичкo тoвa пoддържa висoк мoрaлeн дух в нaй-лoшaтa бoлницa в свeтa. Te сa млaди, тe сa блeстящи, тe сa пoчти дoктoри… Caмo сe мoлeтe нa Гoспoд дa нe ви oпeрирaт тe…

„Кръв” – петък, 20 ноември от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Blood Work, 2002 (Warner)
Жанр: криминална драма
Участват: Дилън Уолш, Анджелика Хюстън, Джеф Даниелс, Пол Родригез (I), Клинт Истууд, Брайън Хелгеланд, Брент Хинкли, Ванда Де Йесус
Режисьор: Клинт Истууд

Носителят на три награди Оскар, Клинт Истууд продуцира, режисира и играе ролята на Маккелъб в КРЪВ – увлекателна мистерия по бестселъра на Майкъл Конъли. Сценарият, написан от носителя на Оскар за “Поверително от Ел Ей” Брайън Хелгеленд, и изключителният актьорски състав превръщат филма в хит. Истууд е агентът от ФБР Тери Маккелъб, който е кардиологично болен и му присаждат сърцето на жертва на убийство. Сестрата на донора го моли при този втори шанс в живота да открие убиеца. Из улиците Лос Анжелис, Маккелъб рискува живота и сигурността си, докато преследва неуловимата си жертва. Скоро разбира, че е по следите на луд сериен убиец, когото търси от години.

„Лейър Кейк” – петък, 20 ноември от 21:45 часа
Оригинално заглавие: Layer Cake, 2004 (Sony)
Жанр: трилър
Участват: Луис Емерик, Джейми Формън, Даниъл Крейг, Декстър Флетчър, Колм Мийни, Том Харди, Джейми Форман, Стивън Маркс, Марсел Юрес , Бен Уишоу, Сиена Милър и други.
Режисьор: Матю Воон

Решил да се оттегли и да започне нов живот мистър Х (Даниъл Крейг), преуспяващ наркодилър в Уест Eнд, е помолен за една последна услуга – да уговори продажбата на огромно количество eкстази. За нещастие на мистър Х, таблетките са откраднати от сръбски наркобарон, който ще му отреже главата, ако ги продаде. А когато лондонски престъпен бос (Майкъл Гамбон), му обещава да го пенсионира за постоянно, ако не го направи, мистър Х става много загрижен за бъдещето си. Няма нещо, заради което си струва да загуби главата си.

„Сърца в Атлантида” – събота, 21 ноември от 21:15 часа
Оригинално заглавие: Hearts in Atlantida, 2005 (Sony)
Жанр: драма
Участват: Дейвид Морс, Антън Йелчин, Антъни Хопкинс, Хоуп Дейвис, Мика Буръм
Режисьор: Скот Хикс

Антъни Хопкинс е централният образ в този носталгичен филм, чието действие се развива в малък град в Кънектикът през 60-те години на миналия век. Той е в ролята на Тед Бротигън – загадъчен и саможив човек, надарен с ясновидска дарба, който се превръща в наставник и опора на Боби, след като момчето му помага да избяга от сенчести фигури, опитващи се да го заловят и да използват силата му. Режисьор на адаптацията на едноименния роман на Стивън Кинг е Скот Хикс (Блясък).

„Константин” – неделя, 22 ноември от 21:30 часа
Оригинално заглавие: Constantine, 2005 (Warner)
Жанр: трилър, фантастика
Участват: Киану Рийвс, Рейчъл Уайз, Шия ЛеБьоф, Джимон Хонсу, Макс Бейкър, Прут Тейлър Винс, Гавин Росдейл, Тилда Суинтън, Питър Стормеър, Джеси Рамирез, Хосе Жунига и други
Режисьор : Франсис Лоурънс

Джон Констатин вижда демоните, които живеят сред нас и възнамерява да направи нещо по въпроса: да ги изпрати обратно в ада! Като Константин, Кеану Рийвс се бие с нов враг от отвъдното в този изумителен свръхестествен трилър, базиран на графичните романи на DC Comics/Vertigo Hellblazer, с действие, развиващо се в Града на Ангелите, където границите между световете на духовете са нарушени и портите на ада са отворени. Светена вода. Огнехвъргачка с драконов дъх. Пушка, изработена от разпятие. Въоръжен с тези оръжия, и подкрепен от неустрашима жена-полицай (Рейчъл Уайс), Джон Константин е духовен войн във войната на Апокалипсиса.