„Изгубени в България“ американци уплашени от дъновисти

Двама американци играят паневритмия

В следващия епизод на “Изгубени в България” на 7 декември в последното си пътуване по българските земи американците Анна О’Нийл и Кори Олсън се изкачват до едно уникално красиво място – Седемте рилски езера, за бъдат посветени в тайните на Бялото братство.

Анна и Кори пътуват един час до лагера на Бялото братство, яхнали планински коне каракачанска порода, което им позволява по един доста необичаен начин да се насладят на уникалната природа на Рила.

В лагера двамата имат специално подбрано място със страхотна панорама, където трябва да разпънат палатката си. След дълга и упорита борба с частите, двамата успяват да сглобят новия си дом. Но роденият в Далас Кори, който никога в живота си не е бил на палатка, изобщо не е щастлив от факта, че ще трябва да спи на земята и че няма на разположение баня и нормална тоалетна. Липсата на трафик, асфалт и високи сгради и изобилието на природа, тишина и спокойствие доста бързо развалят настроението му…

Влиянието на Петър Дънов по света е огромно – за него Айнщан казва следното: “Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България.” Домакините от Бялото братство се опитват да обяснят на Анна и Кори учението, но двамата не успяват докрай да разберат идеята и са малко уплашени от начина на живот и порядките в лагера…

В пет и половина сутринта в лагера на Бялото братство Кори и Анна са събудени от една цигулка, която ги приканва да станат и да посрещнат изгрева на слънцето. Двамата изпълзяват от палатката, сърдити как може да е толкова рано, толкова студено, толкова тъмно… След закуска Анна и Кори обличат бели дрехи, за да се присъединят към традиционния мистичен танц на братството – памевритмията, която, оказва се, се практикува в целия свят.

Анна О’Нийл и Кори Олсън са родени в Америка и изгубени в България. Гледайте техните невероятни приключения в нашата невероятна страна в сряда от 21 часа само по Нова телевизия.

Гледай видео анонс онлайн

Гледай видео запис от предаването онлайн