„Изкуплението на Грейс“ – очаквай „божествен“ сериал по bTV Cinema!

Нов култов сериал завърта bTV Cinema „Изкуплението на Грейс”

Перфектна, но порочна полицайка търси себе си в низ от приключения

На 27 януари от 22 часа по bTV Cinema тръгва новият криминален сериал на Fox „Изкуплението на Грейс”.

Полицайката Грейс Ханадарко (Холи Хънтър) от Оклахома Сити е красива млада жена, която е готова да даде живота си за партньора си по служба и за най-близките си приятели. Начинът на живот обаче, който води е самоунищожителен – тя доста често прекалява с пиенето, пуши като смок и сменя гаджетата като книжни носни салфетки. С една дума – живее на високи скорости – и в буквалния, и в преносния смисъл.

Но ето, че се случва непоправимото. След поредното яко напиване Грейс яхва поршето си и запрашва в криволичеща треактория. Блъсва човек. Направо го премазва. И докато шокът от катастрофата още не е преминал, докато тя скубе косите си над трупа и се чуди на пияна глава как ще протече животът й оттук нататък изникнал от нищото до нея застава Ърл – нейният ангел-хранител (Леон Рипи).

Той кротичко й разказва как с тези си пороци и небрежно отношение към живота вече се е запътила към ада. Току-що случилото се също го доказва. „Готова ли си да отдадеш живота си на Бог?” – пита той Грейс.

После става чудото – тленните останки на блъснатия от Грейс изчезват от платното, кървавите петна се изтиравт като с невидима ръка от бронята на поршето… все едно че произшествие изобщо не е имало. Няколко капки кръв остават на блузата на Грейс и тя я дава за изследване на приятелката си. Това, което разкриват, е зашеметяващо…

За съжаление Грейс помни за уникалното благоволение на висшата сила твърде кратко – от ден до пладне. След инцидента тя продължава да си порка, да пуши, да води разюздан сексуален живот без морални задръжки. Лоялна е само към пъртньора си по служба Хамилтън Дюи (Кени Джонсън), приятелката си Рета Родригес (Лора Сан Джакомо) и племеника си Клей.

Криминалният сериал е стартирал по телевизия TNT през юли 2007 г. Последните епизоди на третия сезон вървяха до началото на есента миналата година.

Темата за Бог, праведния начин на живот и моралните житейски ценности е разкрита ненатрапчиво, без да се набляга върху значението на която и да е религия в битието на човечеството. По-скоро се търсят отговори на вечните въпроси за доброто и злото, любовта и дружбата, верността и предателството, високия професионализъм и благочестивото съществуване.

 
По темата: