Изкуството на правенето на кафе – „Ние и градът“

Какво означава „дигитален номад” и „отворен офис”? – тази неделя в „Ние и градът”

Тази седмица в предаването „Ние и градът” ще заухае на кафе. Специалистът Йордан Дъбов ще разкрие тайните на тази най-популярна, но древна напитка. Каква е нейната действителна стойност? Знаем ли какво се случва с кафето по време на изпичането и варенето му. Двайсет и пет секунди време – точно толкова са нужни, за да се направи истинско и качествено еспресо. По стъпките на приготвянето му ще ни отведе една от малкото жени баристи (специалист по кафето) в България Миряна Славова. Чаша истинско кафе е преобърнало живота й и тя признава, че да правиш кафе е изкуство. Миряна ще даде съвети как да познаем вкуса на истинското кафе.

Вярно ли е, че нуждата от общуване с кафе вече се измества от включването на компютъра сутрин? Какво означава „дигитален номад”? Крис Георгиев – предпочита да работи на открито или в заведения с достъп до интернет. Ако няма ток, щепсел и компютър, според него да работи е почти невъзможно. В студиото блогърът Асен Генов отговаря на въпросите на Кирил за безплатните wi-fi точки. България изпреварва големи западни държави с неограничения си достъп до безплатен интернет.

И още: зрителите ще научат повече за проекта „Бетахаус” – „отворените офиси” от създателите му. Кирил се среща с фрийленсъри, които ползват такова работно място –  наемат подобен офис за определено време без да са ангажирани с договор.

„Ние и градът” е тази неделя от 11:00 ч. само по БНТ1.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: ,