Изнасят рускиня на ръце от българския X Factor

Уникално изпълнение в X Factor разплака Саня Армутлиева

Журито събра в дует сестрата на Криста и нейния приятел

Емоционално, обещаващо и колоритно откъм таланти – така стартира един от най-оспорваните и интересни етапи в музикално шоу №1 в света X Factor – прослушванията на живо. Десетки участници премериха глас и харизма на сцената в надпревара за така бленуваното „Да“ на журито.

Седнали рамо до рамо на съдийската трибуна, Любо Киров, Мария Илиева, Заки Соколов и Саня Армутлиева демонстрирaт добра екипност и безкомпромисна обективност, като не спестяват нито една болезнена критика или окуражаваща похвала за изпълненията на участниците.

30-годишен мъж успя да смае журито и публиката с уникалния си глас и харизматично присъствие на сцената. Полуруснак по произход и програмист на интернет  приложения за електронна търговия по професия, той решава да се откъсне от забързания ритъм на столицата и да заживее в смолянското село Соколовци. Там талантът черпи вдъхновение от красивата природа и се отдава на любимите си занимания – да гледа звездите, да свири на пиано и да чете книги. Особняк на пръв поглед, разговорът с него събуди известна снизходителност у журито. Скоро тя тотално бе опровергана от изумително мощния глас и необичайната сценична харизма, когато мъжът с лекота изпълни една от най-трудните песни на всички времена – „Caruso“ на великия Лучано Павароти. „Философската тъга и драматичният заряд“ на изпълнението му изправиха на крака публиката, оставиха без думи журито и успяха да разплачат неутешимо най-безкомпромисния съдия в шоуто Саня Армутлиева.

24-годишната сестра на певицата Криста, която не само, че изумително прилича на нея, но и по нищо не отстъпва от певческия й талант и харизма, се яви в шоуто като конкурентка на приятеля си. И въпреки че и двамата получиха категорично „Да“ от всички членове на журито, съдиите решиха да ги предизвикат и да проверят дали дуетно ще се представят така добре, както самостоятелно. Импровизираното им дуетно изпълнение на вечния хит на Силвия Кацарова „Огън от любов“ развълнува всички в залата и накара публиката да пее в един глас.

Любовна раздяла също не подмина сцената на X Factor. Двама влюбени младежи излязоха на сцената заедно като дует и слязоха от нея разделени, заради оценката на журито. Докато 23-годишното момиче от Батак не успя да впечатли журито, нейният 21-годишен партньор на сцената и в живота успя да се хареса на трима от съдиите и те решиха да допуснат напред в надпреварата само него. Емоционалната развръзка разплака двамата участници и остави в дилема момчето дали да продължи сам в шоуто, без своята любима.

Виетнамец, момиче от Танзания, нигерийка, бесарабска българка от Молдова и полусръбкиня се включиха в надпреварата за голямата сцена на световното музикално шоу.

Рускиня, която е изоставила професионалния си живот в родината и идва в България заради любовта към бъдещия й съпруг се качи на сцената буквално дни, преди да сключи брак със своя любим. Дали успя да впечатли журито и защо годеникът й я изнесе на ръце от сцената, кои от участниците ще продължат в шоуто, ще се разделят ли сценично двамата младежи и сама или в дует с приятеля си ще продължи сестрата на Криста – всичко това предстои да разберем наесен по Нова ТВ.

Прослушванията на живо в музикално шоу № 1 в света X Factor продължават на 16, 17, 19 и 20 август в зала „Аско Деница“ в София.

Всички, които искат да станат част от публиката, могат да получат покана, като се обадят на телефон 0885 613 363.

 
По темата: